Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2022 15:01 - © Наполеончик и «роджърите»
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2895 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 16.09.2022 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.09.2022г.

image
     US–американските морски пехотинци в битките в Афганистан и Ирак обозначаваха убития враг с думата "роджър". "Роджър" в превод от us–американски военен жаргон означава череп или по–точно мъртвец. Така прозвуча тази дума и от устата на операторите на us–американските системи за бойно наблюдение. Говореше се спокойно и самодоволно.
Сега тази дума отново се използва в Украйна, но не изобщо и не само по отношение на загиналите противници на Въоръжените сили на Украйна. US–американските сателитни и шляещи се системи за наблюдение над бойните полета в Украйна позволяват да се наблюдава в детайли хода на сблъсъците и да се отчетат загубите и на двете страни. Това важи и за контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна край Балаклея. Жалко, че данните на американското електронно разузнаване не се оповестяват публично. Защото обозначението "роджър" постоянно ще се споменава по отношение на настъпващите сили на Въоръжените сили на Украйна.
Никой не променя законите на войната и атакуващата страна винаги търпи повече загуби от защитаващата се страна. Загубите на украинската армия в това настъпление се доближават до определението "недопустими". Изгорени бронирана техника и превозни средства, поразен несъразмерно голям брой персонал. US–американските оператори на станциите за сателитно проследяване трябва все по–често да повтарят думата "роджър" по отношение на украинските войници, но това не притеснява генералите от Пентагона. Трябва им мащабна и успешна офанзива, за да може целият свят да види успеха на Запада във войната с Русия.
Докладите на Пентагона за победните събития в Украйна трябва да послужат за спечелването от демократите на междинните избори за Конгрес през ноември. US–американските генерали не се смущават, че Зеленски по тяхно искане хвърля пушечно месо в пещта на войната, без да е готов да се бие в съвременни условия. Цената на това пушечно месо е ниска. Съединените щати заливат режима в Киев с долари и Киев е доволен от това. Те вече са си подготвили условия за живот извън Украйна и им трябват долари.
Междувременно думата "роджър" на US–станциите за сателитно наблюдение се отнася за украинските части. Зеленски ще се опита да представи тази катастрофа за победа, както Порошенко представи Дебалцевския котел от 2014 година за победа. Тогава дори се раздаваха медали на онези, които успяха да оцелеят в казана. Но е малко вероятно Зеленски да успее да измами всички. Освен това ще бъде трудно да поддържа ентусиазирано състояние на ума на своите граждани, зашеметени от Арестовичите. Това ще бъде възпрепятствано от невероятния брой загинали и ранени войници от въоръжените сили на Украйна и информацията в мрежите от жители на районите, отново освободени от въоръжените сили на Руската федерация. Въпросът какво прави режимът на Зеленски – "борба с нашествениците" или унищожаване на собствения си народ по заповед отвъд океана, ще нарасне на фона на подобни загуби до пълната си височина.
За Зеленски данните за масови жертви сред военнослужещите от въоръжените сили на Украйна не са шокиращи. Той го предвиди. Друго е, че след провала на тази офанзива официален Вашингтон ще промени тона си. От това се страхува наркоманът клоун. За него най–лошото е да остане без помощ, един на един с хората си. За кого тогава ще звучи думата "роджър"? Ясно за кого става от публикацията на Александър Ситников в "СвободнаяПресса" : Украинците са ужасени : ФАБ–500 нулира въоръжените сили на Украйна; Изюм и Балаклея се превръщат в гробище за защитниците на Незалежная; Офанзивата приключи и броят на трансформираните в товар (груз) "200" и "300" укро–войници  продължава да расте бързо в посока Харков.
image

Потенциален кандидат за товар "двеста" или "триста"
Украински Телеграм канали на най–новите "адекватни" информират за безкрайни върволици от линейки, които летят с мигащи светлини и сирени, с товари "триста" към бандерщатските медицински заведения, пълни до откат. Те транспортират товари от територии, които наскоро са били под контрола на армията на бандеровците.
Между другото, за същото пише и чуждестранната преса, по–специално френската, която показа репортаж от Краматорск за препълнени болници. И този поток, съдейки по публикуваните в мрежата видеоклипове, расте като снежна топка. Бандеровците се чудят как така? Руснаците сякаш са си тръгнали, а загубите бързо растат. Има ли наистина капан там?
image

Летяща към лікарня–та линейка
Някак си като че ли няма основание за жълто–блакитна еуфория – офанзивата край Харков нанесе "незаменими" загуби на въоръжените сили на Украйна, докато загубите на въоръжените сили на Руската федерация се оказаха "минимални".
А как се чувстват наемниците?
Журналистът Андрей Медведев казва, че в редиците на въоръжените сили на Украйна, участващи във военните действия в харковското направление, има много чуждестранни наемници от ЧВК "Academi" и "Xe Services LLC". Сред тях има професионални войници, "работили" в много горещи точки по света. Има us–американци, както и хора от Източна Европа и бившите републики на Съветския съюз. Според Медведев украинските части се ръководят от опитни американски военни, най–вероятно те са основните консултанти, които могат да дават заповеди на редовните части на Въоръжените сили на Украйна.
"Повтарям още веднъж – свалете си розовите очила. Не само нацистка Украйна воюва срещу нас. Ние отново сме във война с колективния Запад – военните на НАТО и голям брой чуждестранни наемници участват в офанзивата на Харковския фронт", написал журналистът в своя канал в Telegram.
Е, екзекуцията на "пленените инструктори" трябва да бъде шумна и публична, за назидание.

https://www.fondsk.ru/news/2022/09/10/zelenskij-i-rodzher-57158.html
https://svpressa.ru/war21/article/345920/
https://svpressa.ru/war21/article/345801/




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Знайно е , че откакто русите въведоха комбинирани уреди в агрокултурите,
16.09.2022 20:47
нещата си тръгнаха по мед и масло. Чушкопёк осигурява максимална ефективност на много кв. км., изпича чушките равномерно без да се налага да се берат, едва след което минава комбайн за да прибере и смели пипера. Получава се прочутата подправка "Аджика", която много обичам за поръсване на бутербодче и непременно с ледена водка "Пятъ озёр".
Допълнителен ефект на чушкопёк е пълната дезинсекция и дератизация на обработваните площи. .
цитирай
2. missana - Напоследък ми става все по-трудно да намеря надеждна информация
16.09.2022 21:30
за събитията в Украйна. Сякаш е наложено информационно затъмнение.
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
16.09.2022 22:49
Много селскостопански машини с двойна употреба навлязоха в селското стопанство на Руската федерация.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
16.09.2022 22:51
Аз слушам нашите новини по телевизията, чета руски информационни сайтове, чета западни издания, комбинирам и чета между редовете.
цитирай
5. dovolen - нещата си тръгнаха по мед и масло. ...
17.09.2022 10:10
morskipesni написа:
нещата си тръгнаха по мед и масло. Чушкопёк осигурява максимална ефективност на много кв. км., изпича чушките равномерно без да се налага да се берат, едва след което минава комбайн за да прибере и смели пипера. Получава се прочутата подправка "Аджика", която много обичам за поръсване на бутербодче и непременно с ледена водка "Пятъ озёр".
Допълнителен ефект на чушкопёк е пълната дезинсекция и дератизация на обработваните площи. .

тато ,само на морска песен ще ми станеш като дойда на улица братя Миладинови 83 от където ежедневно бълваш простотии
кординатите на къщата в която се криеш цял живот е с много силна негативна енергия,затова си се превърнал в енергиен вамп
цитирай
6. morskipesni - 5, за какво "намекваш" бе пиш'леме майно?
17.09.2022 11:39
Коя песен ще ми изблееш на "Бр. Миладинови" 83, къде ще ми се сучеш по кьошетата?
цитирай
7. dovolen - Коя песен ще ми изблееш на "Бр. ...
17.09.2022 12:55
morskipesni написа:
Коя песен ще ми изблееш на "Бр. Миладинови" 83, къде ще ми се сучеш по кьошетата?

юбимата ти песен АВРАМ В ИЛЮМИНАТОРЕ.
Надявам се проявеното ти съзнание да ти подскаже,че трябва да излезеш на балкона и да помахаш,а не да се криеш зад пердетата като лалугер у дупка.
И се подстрижи и измий зъбите да не плашиш човеци с външния си вид.
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
22.09.2022 09:19
Ех, свиньо доволна, както те е оприличил другарят Сократ, коледа наближава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756420
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031