Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2022 18:02 - Развалена почивка, защо не трябва да си взимате стая до китайците
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Китайците за мен си остават, заедно с индийците, най-противоречивата нация. Когато дойда в Поднебесната империя, по-добре е да не намирам хора.
Ако не беше езиковата бариера, се чувствах като у дома си. Но по време на ваканциите си в други страни бягам от туристите от Китай. Струва си да се установите до тях, а останалото веднага се разваля.  
Веднъж, когато пътувах до Турция за 3 дни, случайно се настаних в хотел, където до 80% от пътниците от Китай живееха на моя етаж. Най-дразнещото е, че никой от персонала не ме предупреди за тази особеност на квартирата. Оказа се, че ме очаква истински ад, тъй като бяха млади, влюбени китайски студенти, които решиха да си прекарат добре на турска земя. Говоря за основните причини, поради които не трябва да наемате стая до туристи от Китай  

image



Наоколо шум и глъч Дори и да са семейни двойки или бизнесмени от Китай, те биха създали хаоса и шума, характерни за представителите на тази нация. Всичко се дължи на навика да говорите на висок глас, да викате един на друг и да се опитвате да предадете мислите си на събеседника. Аз имах по-малък късмет - те бяха студенти. Непрестанните им шеги, хумор и купони в стаите се чуваха на пода от всички гости на турския хотел.   Вечерта стана много по-интересно, тъй като тези китайци се оказаха и любители на сексуалните удоволствия. Какво да кажа, шумоизолацията в хотела се оказа откровено кофти и бях повече от читав 3 нощи подред, за да се „наслаждавам“ на доказателства как младите хора работят за подобряване на демографската ситуация в толкова пренаселена страна. Е, сигурен съм, че след страстните нощи в Китай ще има още няколко жители!   През деня ме тормозеха на басейна и в ресторантите. Тези момчета знаят как да се забавляват, а в басейна се почувствах като член на клипове на Playboy в известната къща на Хю Хефнър. Китайските студенти активно пиеха алкохол, прегръщаха се, целуваха се, пееха заедно със звучащите песни. На общата маса тези момчета помитаха всичко, непрекъснато обсъждаха нещо оживено и се държаха възможно най-шумно. До вечерта всичко се влоши от любовни отношения и главата ми просто избухна от настоящата ситуация.   Култура и възпитание на китайците
Тя е на ниско ниво поради самата ситуация в страната. Ако сте били поне веднъж в Китай, щяхте да забележите, че местните жители често се оригват шумно, цъкат и човъркат носовете си, чешат се по задниците и по онези места. Всичко това е културното наследство на Китай, което се корени в древността.
Основният проблем на китайците е, че останалият свят не ги разбира - и това е основната причина за самите жители на Китай. Те дори не мислят за необходимостта да се държат по различен начин.   Имайки предвид всичко това, не се изненадах, че китайските младежи в турския хотел открито си издуват носа няколко пъти в басейна, плюят там, хвърлят боклук в пясъка на плажа, въпреки факта, че кофите за боклук бяха на 20 крачки от тях . Изглеждаше ужасно и разваляше усещането, че си на почивка в цивилизования свят.
  Всички се държат като прасета Способността да създаваш планини от боклук, да замърсяваш всичко около себе си - това е основното нещо, което ме дразни в китайците. Щом моите съседи се появиха наблизо, около тях се образуваха планини от боклук - парчета хартия, чаши, хартиени салфетки, парченца.
Имах чувството, че са излезли от кочина.   Това беше изострено в туристически места като атракции и плажове. Това е ужасно! На плажовете китайците се опитаха да уловят водни обитатели (със забрана за това).
По време на посещението на забележителностите на повърхността им се появиха дъвки, надраскани йероглифи (вероятно Маша + Лена = приятелство), надписи, направени с лак за нокти.
Смятам, че такива туристи трябва да бъдат наказвани с цялата строгост на закона.   Умението за редене на опашка Това е основното умение на всички туристи от Китай. За да стане ясно на всички. Какво почувствах в моя хотел:   вземете кърпа - 45 минути; стигане до съдовете в столовата - час; вземете коктейл в бара на плажа - 45 минути; изчакайте своя ред за каране на водната пързалка - 1,5 часа.
И това е само малка част. Опашките са неразделна характеристика на китайската култура и дори когато дойдат да си почиват, жителите на Поднебесната империя моментално се тълпят, стоят на шумна и добре организирана опашка и смирено чакат. Който не изпревари цялата тълпа, той получава големи проблеми, загуба на време и нерви.  
На третия ден от ваканцията си се отказах от опитите да се храня удобно в трапезарията и се запътих към града в търсене на ресторант. След като влязох в институцията, която харесах, забелязах с ужас, че 70% от масите са заети от ... китайци.
Буквално с треперещи ръце излязох от ресторанта и се отправих към района, където живеят местните. Както се оказа, там наистина няма китайци и можете да хапнете спокойно.   Селфи и още един рът селфи
Понякога имам чувството, че китайските туристи просто не се разделят с телефоните си. Залепени ли са за ръцете им? 100 снимки за 10 минути в басейна, 50 селфита с приятели, 50 снимки с персонала на хотела, 50 снимки на краката, косата, дупето, усмивките. Това е лудост.   Едно и също нещо винаги се случва в близост до атракции. Появява се китайска опашка с вече подготвени телефони. И започват фотосесии, като на най-добрите световни модели. Едно нещо ми е интересно, успяват ли да видят самите гледки зад цялата тази величествена фотография? Силно се съмнявам!   хранителна култура Забелязах, че китайците изобщо не харесват хотелската храна. Винаги бяха с гримаси от това, което ядоха, въпреки че мога да кажа с увереност, че готвачите приготвиха вкусни ястия. Може би проблемът беше недостатъчната пикантност за китайците, лошият ориз (според хората от КНР) или баналните различия в кухнята. От друга страна, изборът на ястия беше огромен, което ви позволи да изберете храна по ваш вкус и лични предпочитания.   Как да избегнем подобна ситуация? Напълно възможно е да избегна престоя в един и същи хотел с китайците, но за това е необходимо да не допускаме грешките си. Първо, когато резервирате стая, е по-добре да изясните гостите от кои страни обикновено живеят с тях. Най-често хотелите отговарят на това искане, осъзнавайки известна несъвместимост на културите сред туристите от различни страни. Това важи и за пътуващите от ислямски държави, съседството с които за европейците може да се превърне в конфликти и провалени ваканции.  




Азия без фотошопа
  Ако все още намерите голям брой шумни китайци в хотела, помолете администрацията да ви настани в по-тиха стая или в семейното крило. Често в големите хотели те създават някакво зониране за своите гости, за собствен комфорт. Ако това е хотел от икономична класа, тогава вероятността от такава ситуация се увеличава значително.   И най-важното е, че е по-добре да летите на почивка не с пакетни обиколки, а сами да изберете място за разполагане и маршрут. Може да струва дори повече, но определено ще бъде по-вълнуващо и интересно. Винаги можете да промените хотела, да отмените резервации и да бъдете гъвкави. Обвързването с пакетен тур поражда пълна зависимост от туроператора и желанието му да реши неудобствата на собствените си клиенти.   Не забравяйте, че всяка нация има своя собствена култура и изразът „Всички сме хора“ е много абстрактен. Всъщност хората от различни страни, различни култури, религии и традиции могат да бъдат напълно несъвместими един с друг. Дори тоталната глобализация на света, както и опитите за създаване на тотално лоялно общество изглеждат като истинска утопия. Всички хора са различни и това, което е добро за китаеца, за европееца изглежда истинска дивотия. Следователно при всяко пътуване трябва да сте подготвени за известна степен на дискомфорт.


Тагове:   деца,   прости,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13345204
Постинги: 11679
Коментари: 18499
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК