Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2022 15:39 - Защо е обречен ЕС?
Автор: gardener Категория: Забавление   
Прочетен: 3133 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 01.10.2022 08:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разбира се, че не е толкова обречен - днес или утре няма да имплодира, но ако продължава да се "развива" в тази посока ще се окаже атомизиран и овладян от регоинален, "масонски" федодализъм. Регинолен е защото няма еднинна данъчна система, а масонски е по причина, че либералното задкулисие, което е овладяло бюрократичната процедура по отнемането чрез дънъци на печалбата на бизнеса и доходите на населението  и по напълно безпринципен начин, преразпределянието им на "наши" хора (все едно, че си говорим за България, нали), По тази рецепта работи и 12 години ПП ГЕРБ, преди това тройната коалиция, а малко по-рано и не толкова жестоко кабинета на Симеон Борисов, така ще се работи и в следващото правителство - инициирано от свръх просташките селяндури във военни униформи, ако има такова. Това са си същите местни комуняги, които имат фразата - общото е наше. Комунягите в РБ, отдавна са си разпредилили капитала и средствата за производство още в далечната 1989 година, а чрез това действие, наследиха и няколко милиона български роби, за които фразата на червените робовладелци е и до днес "Ако не ти харесва да работиш за мизерната заплата - можеш да си търсиш щастието където си щеш" . Така се формира прослойката на постоянните "гурбетчии" - умни хора, които не намират смисъл да работят и живеят в мизерията на посткомунистическа България.

Ще изследвам две групи "бизнес" - 1. Селскостопанският и 2. Енергийният.

1. Българското село е най-нагледен пример за липса на пазарна икономика в България, както и за основния проблем на обществото в ЕС - липса на "стартъпи". Обикновено "кабинетите" на местните изроди покриват тези липси с броенето на "инвестициите" с едничката цел, че България уж върви напред. Казано по наше му - нов бизнес в селското стопанство и къде да е има, но той е инициран не да се произвежда, а да се крадат пари. Точно в това наше селскостопанство, една група ДС и БКП боклуци на база субсидиите, успя да отхапе над 50 милиарда лева и да "изградят" неефективно земеделие от зърнен тип като частно-лично или кланово. При първия голям природен, военен и ли друг катаклизъм в ЕС, България ще се окаже в условията на пермантен глад и липса на достъпна храна, според доходите на населението. Ще се развихри от никого некотролирана спекула и ще се създадат условия за влизането ни в гражданска война или гладни революции. Насърчи се окрупняването на земята под формата на големи арендатори с много хиляди декари по които се произвеждат само зърнени култури по причина, че са най-технологични и най не изискват намесата на човешки фактор. Създаде се явен елит от много прости, много крадливи и много неморали, полуграмотни изроди, които на база общите лишения на народа ни, успяха да изградят "бизнеси" със субсидиите драни от наш гръб. Напълно е нарушен пазарният принцип и по неясен начин се раздават пари за производство, което го няма на лице. България не може да си задоволи нуждите сама с месо, риба, зеленчуци при условие, че населението ни е изключително просто и не става за друго, освен да работи точно такъв труд, говоря за малцинствените групи, които са на социални помощи от раждането до влизането им в затвора и реабилитацията им до живот. За да се реши този немалък проблем би трябвало да се обвърже плодът от субсидията със самата субсидия - т.е. ако си реализирал продукция на ниски цени да си получиш доплащането за нея от бюджета, ако не си реализирал нищо официално - нямаш право на субсидия, а на данъчно разследване.

2. Енергетика. От скоро за да се избегне неплатежността на големите доставчици на ток се въвежда (01.11.2022г.) двустепенното отчитане на разхода за ток при фирмите. Това се налага от глупавата директива - доставчиците да купуват ток на уж "свободния пазар" и да го продават на клиентите си според ежедневните цени, които са толкова разтегливи, че не може да се наберат реални пари за да се плати от доставчика свободно закупения ток. Поредната глупост, създадена от някакви неясни бюрократи с цел да се обезкървява българския дребен бизнес(в областта на услугите). Другари, от 11 месец ще плащате два пъти ток с две фактури за вашите счетоводители, това гласят новите условия, които едностранно доставчиците на ток са променили в договорите ви. Очаква се, че двустепеното фактуриране ще заработи и за физическите лица. Идеята е ежедневно да се атомизира процеса и плащането да става ден за ден, може би. От това "банките" ще се радват на 5 лева преводна такса и т.н. и т.н. Това като увод в чукането на българина през сметките за ток, вода, газ, телефон и т.н. и т.н. Абсурд. Сега се сетете на кого са тецовете, вецовете и атомните централи, разбира се на определени другари и "чужди" уж инвеститори и всичко, казано за селските ловци на субсидии важи и за енергийните далавери на "дългия инкасатор", "хидролога - мангал", Гинка от пазаржишките села и т.н. и т.н.
Та, без нова власт, която да извърши масова конфискация на всички лица, които незнайно защо получават субсидии в пределите на РБ, както и последващ затвор и лустрация до трети ред на възходящи и низходящи, вечно ще пишем тези постчета, щото аз вече 30 години ги пиша, безрезултатно, но пък понаучих народа бъде краен и плеяда тъповати политици да ручат бел хлеб от моя популизъм, пробоно.
Клипът е от 2018 година (4 години са минали). Един по-ебателен вожд на име Дуче. Гледам не тръгва директно за ограниченията на либерастите в тубата, но тръгва от значката с името на клипа.






Гласувай:
8



1. radostinaprassa - ЕС ще го има много след като се раз...
30.09.2022 17:07
ЕС ще го има много след като се разпадне империята на злото Русия, не бери грижа за него.
цитирай
2. gardener - при мен е пълна СВОБОДА, ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПИШЕ И ДА МЕ ОБИЖДА
30.09.2022 20:54
както си ще, демек ми казваш, че съм много прост и не мога да преценя, че ЕС е безсмъртен, а ти можеш, щото си завършила елитна гимназия и университет в столицата? Вие ... с още няколко тук се опитвате да ми разигравате театри, че сте по-качествени от мен си за мен си, хахаха, даааа, ало, това хахаха е моята запазена марка от 30 години в нета, не ме разсмивайте, деца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gardener
Категория: Забавление
Прочетен: 446620
Постинги: 213
Коментари: 597
Гласове: 1896