Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2022 21:04 - Европейският съюз няма да може да намери заместител на руския газ - нужните количества ги няма никъде по света и това не е въпрос на цена
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 971 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  „Няма никъде на никаква цена“: Кедми се засмя на провала на ЕС да замени руския газ   Европейският съюз няма да може да намери заместител на руския газ - нужните количества ги няма никъде по света и това не е въпрос на цена. Това заяви израелският експерт Яков Кедми.  

image



Яков Кедми. Снимка: Prt Scr smotrim.ru Западът е късоглед, като усложнява отношенията си с изключително важни страни. Експертът припомни, че провокирайки ескалация около Тайван, САЩ забравиха за редкоземните метали, 90% от световното производство на които е съсредоточено в Китай. Същото се случи с Европейския съюз и Русия. Всички опити на Брюксел да намери заместник на Газпром в Алжир, Азербайджан, САЩ, Катар и други страни са безрезултатни.   „Последната надежда си отиде. САЩ казаха на Европа: "Скъпи европейски съюзници! Нямаме и няма да имаме газ за вас. Желаем ви щастлива зима." Всички официално обявиха - газ няма! Европа няма да получи газ на никаква цена - такъв ресурс за Европа в САЩ няма. Нито в Катар, нито в Алжир – просто няма толкова много газ в света“, каза Кедми. Западът, опитвайки се да удари Русия чрез износа на енергия, играе в полза на Москва, като увеличава приходите си от продажбата на газ и петрол. Европейският съюз успя да навреди само на себе си. Анализаторите на енергийния пазар са изчислили, че през 2025-2027 г. ЕС ще може да замени приблизително 40% от доставките на Газпром, но само ако бъдат пуснати всички изграждащи се съоръжения за втечняване на газ в Катар, Австралия и други страни износителки. Говорейки за това, Кедми припомни, че дотогава Руската федерация ще пренасочи основния износ на газ към Китай.   „След пет години Русия ще продава още повече газ на Китай. И още масло. Те искаха да навредят на Русия с това, но само помогнаха. Доходите на Руската федерация днес са такива, че дори не са очаквали да бъдат такива. А на себе си те навредиха  , и то много тежко. Това е следствие от неадекватност, неспособност за разбиране на проблема ”, каза Кедми в ефира на Соловьов LIVE. Приходите на Газпром през 2022 г. нараснаха с намаляване на физическите обеми на износа. Това се дължи на рязкото покачване на цените на газа на европейския пазар. За по-малки обеми от ресурса страните от ЕС са принудени да харчат повече пари от преди. Според съобщения в медиите от февруари Европейският съюз е похарчил повече от 100 милиарда евро за енергийни ресурси с руски произход. В такива условия не подхожда да се говори за удар по руската икономика.
  «Экономика сегодня»


Тагове:   Запад,   дебилен,


Гласувай:
5



1. sorossadistfucking - Западът е късоглед, като усложнява отношенията си с изключително важни страни.
12.10.2022 00:35
Западът е късоглед, като усложнява отношенията си с изключително важни страни.

Това е така защото Прости и Искукуригали мъже и жени, По западния свят и у нас се навират като конски мухи връз чистото ядене и го мухясват. Мухльовците и мухлите в блога са симулацията и отражението на този ЕЛЕМЕНТАРЕН УОТСЪНОВ СВЯТ.
цитирай
2. zdravgr - Яков Кедми е пещерен русофил...
12.10.2022 14:20
А сега за газа... хранилищата в ЕС никога не са били толкова пълни. Благодарение на високите цени и алчността на Кремъл, не на Газпром, се получи така нареченото унищожаване на потреблението и от около 550 млрд к.м. потреблението тази година вероятно ще е със 50-80 млрд надолу. потреблението на руски тръбен газ падна около 5 пъти към септември. Газпром има излишни около 100-120 млрд к.м. в годишен разрез. Естествено първата им работа е да запечатват находища , защото за това количество освен, че няма пазар няма и танкери за втечнен газ, а и руския капацитет за доставка и втечняване е само една пета от излишъка на газ. Така, че пред Газпром стоят проблеми при ,които отново ще има "самоубийства" на старши мениджъри. И тук проблема не е толкова с това , че Газпром няма на кого да продаде количества по-големи от годишната консумация на Германия, а това че , му предстоят дела за суми от порядъка на 10-20 млрд долара в следващите 3-5 години. А ще допълня, че Китай купува само около 15 млрд к.м. тоест няколко пъти по-малко от колкото купува от далечния Туркменистан. Освен това го купува на една десета от цената на ТТФ Нидерландия. Правилно прочетохте купува го десет пъти по-евтино отколкото са продажбите в Европа.
цитирай
3. radostinalassa - 1. sorossadistfucking
12.10.2022 16:22
Някои са мухлясали наистина, но повечето са алчни до безсъзнание особи. Гладници.
цитирай
4. radostinalassa - 2. zdravgr
12.10.2022 16:27
Ти говориш по друга тема. Въпросът е , че Европа няма да има газ и США не може да и я достави. Скоро щяла да гръмне още една рафинерия там. А и бяха замразени руски активи за 300 млрд долара. Кой би търгувал с янките при това положение. Само окупирани с бази страни.
цитирай
5. zdravgr - Уважаема radostinalassa
13.10.2022 16:19
това е темата.. САЩ не могат да ни доставят повче газ защото няма къде да го сложим. Освен това не е единствен доставчик и през лятото ЕС спокойно ще предложи таван на цената на Кремъл, а Путин ако иска да си запечатва кладенците или да продава на 10% от холандската цена на Китай или Турция.
цитирай
6. radostinalassa - Ама този газ ще бъде...
13.10.2022 17:23
много по - скъп. Това не те ли притеснява? Янките подпалиха над 200 войни. Значи има паритет с Русия и аз предпочитам евтин тръбен газ. Купен с 3 млрд български пари за строежа на турски поток.
Германия си затвори АЕЦ, няма достатъчно газ. И сега наглата Лайен говори Козлодуй и Брикел да подпомагат швабите.
А аз искам те да ми плащат тока. Нагла пасмина лъжци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13141937
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години