Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2022 15:01 - © Пази боже сляпо да прогледа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2197 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 29.11.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.11.2022г.

     В сряда, 23–ти ноември, в столицата на Армения Ереван се проведе срещата на върха на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС). Неговият най–висш орган – Съветът за колективна сигурност, който включва лидерите на страните, участващи в споразумението, заседаваше в Ереван.
В демократична и правова България достъпът до сайта на организацията естествено е  блокиран. Както и други информационни сайтове. Както и сайта на президента на Руската федерация до преди шест месеца. Това естествено се прави за доброто здраве на нацията.
Сайтът на ОДКС съобщава, че лидерите на Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Руската федерация и Таджикистан ще обсъдят в Ереван "проблеми на международната и регионална сигурност, подобряване на системата за реагиране при кризи на организацията и съвместни мерки за оказване на помощ на Армения". Освен това Съветът за колективна сигурност ще избере генерален секретар на ОДКС за следващата година, чета новината в Deutsche Welle.
Срещата на върха на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС) в Ереван се оказа най–противоречивата и вероятно най-важната в историята на тази организация.
Може да се каже среща с историческо значение, което произтича от обстановката, събитията, словата, заетите от участниците позиции, защото се прокрадвали съмнения в успеха на Русия.
След началото на СВО на Русия в Украйна нито един от членовете на ОДКС, с изключение на Беларус, не подкрепи действията на Москва. В същото време, въпреки помощта, оказана на Астана от страна на ОДКС през януари, през юни президентът на Казахстан Касим–Жомарт Токаев публично отказа да признае независимостта на самопровъзгласилите се "ДНР" и "ЛНР". "Разбира се, че ще бъде хаос", обясни причината за позицията си Токаев.
"Губи ли организацията значението си с отслабването на Русия?", риторически пита DW.
Така ще пита, я. Няма да пише за проблемите и разпадането на Евроколхоза, не е прилично.
От голямо значение беше фактът, че Владимир Путин лично пристигна в Ереван, демонстрирайки, че ОДКС означава много повече за Русия, отколкото например Г–20.
Владимир Владимирович напомнил на колегите си президенти, че организацията се основава на "съгласувани позиции по политически и военностратегически въпроси, актуални въпроси на регионалната сигурност и международния дневен ред" и посочил за пример съответната с тези принципи намеса през януари в Казахстан при опита за държавен преврат.
Важното и основното каза президентът на Беларус Александър Лукашенко, който поема  председателството на ОДКС през 2023–та година.
"Беларус поема председателството на Организацията на Договора за колективна сигурност по време на системната криза на международните отношения", изтъкнал Батька и посочил, че съдбата на ОДКС зависи от победата на Русия в Украйна : "Ако Тя победи, ОДКС ще живее. Ако не победи, ОДКС няма да съществува … Стигнахме до единодушно мнение, че ако, не дай си Боже, Русия рухне, нашето място е под тези развалини", драматично рецитирал той.
Историята и времето си знаят работата в критични и повратни за човечеството моменти.
image

Политическият успех спохожда Батька вече 28 години. Няма да го изостави и сега 

Преодолял заблудата на "многовекторното" политическо поведение в днешното подло време, беларуският президент говори като водач, който разбира, че благополучието на неговата страна и народ, самото им съществуване е заложено на карта днес. Ако Русия не победи, Беларус също няма да оцелее. Лукашенко може да бъде обвиняван за много, но последната му реч беше думите на човек, уверен в руската победа : "Дори не трябва да се говори за такива неща. Ние няма да напускаме военно–политическата арена. ОДКС ще съществува и никой никъде и никога няма да рухва. Но имаме нужда от единство".
Велик Батька, Велик!
Защото именно с реалното единство в ОДКС сега възникнаха най–сериозните проблеми.
Мижитурката Никол Пашинян, министър–председател на домакина Армения, отказа да подпише проекта за декларация на Съвета за колективна сигурност и проекта за съвместни мерки за оказване на помощ на страната му.
"Армения се сбогува, но не си тръгва", пише в Tsargrad Андрей Перла.
В Русия демаршът на Пашинян беше възприет сдържано. Както отбеляза прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, "право е на арменската страна да разглежда ситуацията по този начин".
Правото си е право, но според сериозни експерти Пашинян е създал реална опасност от разцепление на военния съюз. Освен това не е ясно кое е по–лошо – членуването на  противниковата Армения, която не подписва общите изявления на ОДКС, в организацията   или излизането ѝ в самостоятелно плаване.
"Жалко, че Пашинян, въпреки цялата си проамериканска насоченост, няма да изтегли Армения от ОДКС. Това няма да разруши ОДКС, а дори може би напротив. И всички истории, че ОДКС не е направила нищо, за да защити Армения, са цинични лъжи. Русия, като лидер в ОДКС, просто с воля и ум сложи край на загубения от Армения конфликт, който между другото беше създаден преди всичко поради нежеланието на Ереван да изпълни мирните условия, които беше подписал преди това", коментира политологът Павел Данилин.
Същото като на Украйна по отношение на Минските споразумения, внушено им от САЩ педерастко поведение. И на ментора им поведение, за когото подписването не обвързва.
Между другото в тази връзка е интересно да се знае за поведението на арменците по света по време на Втората световна война. Факт е създаването от германците през Втората световна война на арменски бойни единици, които се сражават на страната на Вермахта, наричани събирателно "Арменски легион". При търсенето на този материал попаднах на интересна статия от Теодор Дечев в News.bg, в която пише : "… опозиционният сайт Yerevan Today изнамери документ, който показва, че в архивите (съветски и германски) се съхраняват данни за човек на име Николай Пашинян [дядо на днешния премиер на Армения] и само че той … е сътрудничил на нацистите, след като е имал злополучието да попадне в плен на Вермахта" 
image

Докато Никол Пашинян се опита на срещата на върха на ОДКС да защити интересите на своята страна Армения, както той ги разбира, другият политически "многовекторник", президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев направо започна да туря ред на Русия.
Та този многознайко, на когото Владимир Владимирович спаси политическата кариера през януари, обяснил на присъстващите, че "всички войни завършват с мир" и сега е моментът за мирни преговори в Украйна.
"Що се отнася до Украйна, смятам, че е дошло времето за съвместно колективно търсене на формула за мир … Невъзможно е да се допусне пътищата на братските руски и украински народи да се разделят за десетки или стотици години с взаимни неизлекувани обиди", каза Токаев и добави, че е необходимо "да се използва всяка възможност за постигане поне на примирие".
Тоя идиот смята избиването на цивилни граждани от нацисткия киевски режим за "обиди".
Казаното не е случайно. Токаев е един от най–хитрите и компетентни политици в просторите на бившия СССР. Не казва нищо без причина и не прави нищо без полза за себе си. Той нямаше да каже това, което каза, ако не беше сигурен, че ще бъде чут. И можете да чуете само едно – примирие е необходимо тук и сега. Но мирът е възможен точно сега само под формата на "замразяване на конфликта" на съществуващата фронтова линия. Това е същият "гаден, неприличен мир", който няма да доведе до нищо добро. И така, чий съюзник е Токаев днес?
Генерал Марк Мили говори за "прозорец на възможност" за преговори.
Само че Мили е вражески военачалник, който се ръководи от интересите на САЩ. Той предлага мирни преговори, защото разбира, че САЩ не могат да победят Руската федерация  чрез Украйна. А Токаев е президент на страната – военен съюзник на Русия.

https://tsargrad.tv/articles/lukashenko-vstupaet-v-vojnu-tokaev-predlagaet-sdatsja-istoricheskie-zajavlenija-sammita-odkb_671366
https://news.bg/comments/kolko-dyadovtsi-ima-nikol-pashinyan-i-razdvoenieto-mezhdu-flirta-s-nostalgitsite-po-komunizma-i-armenskite-ultra-natsionalisti.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - "Вечна дружба!"
29.11.2022 15:28
"Всичко се повтаря - веднъж като трагедия и после като фарс."
цитирай
2. leonleonovpom2 - Да, пази боже, сляпо да прогледа и да ...
29.11.2022 16:10
Да, пази боже, сляпо да прогледа и да отиде на сгледа!
С тези не мога да се оправя, кой кум, кой сват, кой на булката брат?
Едно само ми е ясно, че като имат зор, надявват се на Русия Иначе и дават гръб?
Дето се казва, пази ме боже от приятели, с враговете сам ще се оправя!
цитирай
3. iw69 - То
29.11.2022 18:29
тук си е направо за - пази боже запечено да се разхлаби...
цитирай
4. kvg55 - До 1. missana
29.11.2022 18:36
Всичко е преходно. Включително и дружбите. Които може да си ги има и при наличието на противоречия.
цитирай
5. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
29.11.2022 18:40
Да, пак "ще падне маца под каца", както казва народът.
цитирай
6. kvg55 - До 3. iw69
29.11.2022 18:45
Ха–ха–ха!
Ега ти и разхлабването. Дрискат, повръщат. Отврат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755613
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031