Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2022 14:06 - Мозъците на черните американци остаряват по-бързо от мозъците на белите поради расизъм, се казва в проучване на Колумбийския университет
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 474 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.12.2022 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Американски учени от Института Тауб за изследване на болестта на Алцхаймер и стареенето на мозъка, Центъра Гертруд Х. Сергиевская и Катедрата по неврология на Колежа по лекари и хирурзи на Колумбийския университет проведоха изследване върху процесите на стареене на мозъка в различни расови групи на американци на средна и по-възрастна възраст.  
Проучването трябваше да отговори на въпроса - до каква степен расовите и етническите различия влияят на стареенето на мозъка и как тези различия влияят върху развитието на болестта на Алцхаймер и свързаната с нея деменция.  
Изследователите също искаха да разберат дали развитието на деменция е свързано със социални условия, особено при чернокожи на средна възраст и по-възрастни.   Проучването включва 1467 души, включително 455 чернокожи, 275 бели и 735 испанци.   Оригинално проучване  
Резултатите от проучването показват, че при белите и латиноамериканците стареенето на мозъка е по-изразено по-късно в живота от средното, докато при чернокожите признаците на стареене се появяват много по-рано, започвайки на средна възраст.   Оказва се, че мозъкът на чернокожите остарява по-рано и по-бързо от мозъка на белите и латиноамериканците.  
Освен това проучванията показват, че дори в по-зряла възраст чернокожите имат повече мозъчни проблеми от белите и испанците.   Изследователите са се опитали да докажат, че остаряването на черния мозък е по-бързо именно поради социални условия - стрес, расова сегрегация, материални затруднения, институционален расизъм, замърсяване на околната среда, междуличностна дискриминация.
  Ето как се казва в проучването: „Расата и етническата принадлежност бяха използвани като маркер за расизъм, дискриминационни вярвания и политики, които увеличават риска от когнитивен спад и болестта на Алцхаймер, а не като индикатор за генетична вариация.“
Странното е, че в първоначалните данни липсват следните данни, които също биха могли да повлияят на стареенето на целия организъм и в частност на мозъка - алкохолизъм, наркомания, нездравословно хранене и нездравословен начин на живот като цяло.   Акцентът беше върху дискриминацията и расизма.
  Изобщо се усеща, че цялото изследване е имало за цел да докаже, че чернокожите имат всички проблеми заради расизма и белите са виновни за това, че черните остаряват по-рано и когнитивните им способности намаляват по-бързо.
  Междувременно проучвания твърдят, че и чернокожите, и латиноамериканците са еднакво предразположени към заболявания, частично свързани с начина на живот - хипертония, диабет, сърдечно-съдови заболявания, но мозъчните проблеми са по-чести при чернокожите.
  Изследователите също така заявяват, че "предишни проучвания показват, че черните възрастни имат по-високи нива на смъртност и заболеваемост и по-ниска продължителност на живота, което води до по-малко чернокожи възрастни, оцелели до по-висока възраст в сравнение с белите възрастни."
И това показва, че проблемът със стареенето на мозъка е свързан с общите здравословни проблеми на чернокожите хора и тези проблеми са много по-широки от рамките, зададени от изследователите.
  В края на публикацията се посочва, че:   „Кумулативното въздействие на социалните, физическите и икономическите трудности, често изпитвани от хората от исторически изключени популации, води до по-ранно влошаване на здравето и преждевременно биологично стареене, което може да бъде причинено от хроничен или повтарящ се стрес“ – Captains Obvious.
  Накратко, расизмът и дискриминацията са преди всичко виновни за това, че чернокожите бързо влошават паметта си и мозъкът им остарява по-рано.   Това също предполага, че белите в САЩ водят средно по-здравословен начин на живот от чернокожите, но не е обичайно да се говори за това.  
Тук е интересно, че като цяло в изследването са участвали латиноамериканци, като присъствието им е само за да потвърди предположенията на изследователите, че за всичко е виновен расизмът спрямо чернокожите.  
В крайна сметка социалният статус на латиноамериканците в Съединените щати е подобен на чернокожите и те също са по-склонни към „социални“ заболявания - диабет, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, но мозъците им стареят много по-бавно от чернокожите.  
Оказва се, че латиноамериканците не са обект на дискриминация и расизмът не важи за тях, което означава, че мозъкът им страда по-малко и остарява по-бавно. Изследователите настояват за подобни заключения.
Съмнителни резултати според мен.   „Като цяло разликите между чернокожите и белите са по-големи от разликите между латиноамериканците и белите по отношение на кортикалната дебелина и WMH (хиперинтензитет на бялото вещество) обем.“ Изследователите заявяват: „Това проучване показва, че расовите и етнически различия, наблюдавани в по-напреднала възраст, продължават до средна възраст, което предполага ускорено стареене на мозъка при чернокожите участници.“
Констатациите също така посочват, "че расовите и етническите различия в стареенето, проявата на болестта на Алцхаймер и свързаната деменция могат да бъдат отчасти свързани със социални условия, които ускоряват стареенето на мозъка, особено при чернокожи на средна възраст."
  Да се ​​докаже, че социалният статус влияе върху стареенето на мозъка, се оказа по-трудно от очакваното - все пак мозъкът на латиноамериканците, които са не по-малко бедни и социално неуредени от чернокожите, все още остарява много по-бавно. Следователно заключението се отнася до частичното влияние на социалните условия.   Чудя се защо не говорят за алкохолизъм, наркомания, недохранване и ефекта им върху тялото?  
Но винаги можете да кажете, че расизмът на белите по отношение на черните е виновен за всичко. Опитайте се да опровергаете.   И така, има още едно изследване, доказващо вината на белите американци.  
Изглежда, че изучавате проблема със стареенето - така че го изучавайте. Защо да вкарваме политика в това
  Никой не спори с факта, че социалните условия влияят на стареенето и износването на тялото, но на коя страна е расизмът в САЩ през 21 век? Морално страдание? Добре, разбира се.
  Накратко, белите трябва да се покаят и да платят, да платят и да се покаят. Това изследване прави странно впечатление. Всичко е някак си едностранчиво и явно с предварително направени изводи, под които всичко е нагласено.
А самите изводи са добре направени, много съмнителни и явно политизирани.   Разберете кой е клиентът на това проучване и каква е крайната цел.
Какво искат да оправдаят?   В крайна сметка е ясно, че научната база е подведена под обвинения в расизъм и вина на белите.  
Ясно е, че в САЩ са извършени много престъпления срещу чернокожите. Наскоро публикувах материал за това как сифилисът е изследван в САЩ върху чернокожи, но това, което се случва сега в Щатите, е явно подклаждане на омраза.  
- Вижте, черните остаряват по-рано, боледуват повече, дори мозъкът им изсъхва по-бързо и за всичко това са виновни белите агресивни расисти.   Изображение от ArtPhoto_studio на Freepik
На някои им се струва, че по този начин може да се накара един етнос да се покае и да се почувства виновен и това ще свърши.
  Подготвят ли нова вълна от всевъзможни BLM?
Изборите бяха приключили, но въпреки това консерваторите, макар и с малкои, спечелиха победа.
Това е бъркотия, а след това Тръмп отново се появи с изявление, че ще участва в изборите през 2024 г.
  Е, нищо, сега ще обосноват научно и ще настроят чернокожите, левите и другата прогресивна публика на ужасни бели расисти и ще забравят за лозунгите си, ще седят тихо и ще се покаят за всички грехове на белите през последните 500 години.   Между другото, това не е първото подобно изследване.
Преди година уебсайтът на Националния институт по здравеопазване публикува резултатите от проучване, според което чернокожите са 2 пъти по-склонни да имат болестта на Алцхаймер и заболяването им е по-тежко.
В това проучване беше казано, че освен това заболяването се диагностицира при чернокожите по-рядко и по-късно, отколкото при белите почти един и половина пъти. Истината е, че „Много чернокожи възрастни са склонни да търсят медицинска помощ само когато са изправени пред невропсихиатрични симптоми като халюцинации, заблуди и промени в личността, но забавят помощта поради проблеми с паметта, които често се считат за нормална част от стареенето.“
Това проучване предполага, че социалните нагласи и вярвания в самата афро-американска общност са виновни за факта, че чернокожите ходят по-рядко на лекари. И в това изследване има намеци за пристрастия и расови различия.
Е, разбира се, институционален расизъм и дискриминация и какво ли още не.
Изглежда, че сега се опитват да вместят всякакъв кихав расизъм.
Наблюдения с обочиной


Тагове:   Негри,   мозъчета,


Гласувай:
2



1. panazea - Негрите остаряват по-бързо , защото голяма част от тях са примитиви , не тренират мозъка си и той закърнява.
04.12.2022 15:31
Мозъкът иска храна , която е любознателността и тренировката с четене.
Който се занимава само с комфорт на тялото , мозъкът му закърнява.
И при бели и при черни. Другото е храната , която с отровите убива човек.
Пак еднаква храна , едно и също въздействие и на бели и на черни.
цитирай
2. radostinalassa - За негрите съм чела, че по време ...
04.12.2022 15:42
на пубертета челните кости срастват и повече мозъкът не може да расте. Което означава , че той си остава по - малък.При белите мъже той расте до 33 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13133281
Постинги: 11559
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години