Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Съвети за безболезнен живот
Автор: radostinalassa Категория: Технологии
Прочетен: 170921 Постинги: 338 Коментари: 447
Постинги в блога от 15.08.2017 г.
Хипоксията може да бъде дихателна,когато ограничаваме мазнините в храната си.Алвеолите
се състоят отдва клетъчни слоя,а отвътре са покрити със сърфактант,изграден от липиди и белтъци.Клетъмните мембрани тук са изградени от 90% мазнини,двоен липиден слой.Син-
тезираните в черния дроб мазнини най.напред се занасят в белия дроб,той използва необхо
димото му количество и след това другите органи.Така ние се снабдяваме с О2 от вдишва-
ния въздух.Втори вид хипоксия е тъканната.Еритроцитите навлизатв тънките ни капиляри ,
като НВ /хемоглобинът/ в тях е свързан с О2.  НВ се свързва с Н /водородните катиони и отделя  О2 в междуклетъчната течност.Ако няма достатъчно Н йони,това не става и той продължава да циркулира в кръвта без да отдава О2 на клетките - това е законът на Вериго
Бор.Т.е. РН на междуклетъчтата течност в норма е кесело,там трябва да има много Н катио-
ни.Ако алкализираме в по-голяма степен организма си се довеждаме до клетъчна хипоксия.
Това става при пиене на сода бикарбонат,на лекарства,билкови чайове,алкализираща храна,напр.лимони и др.растения.Но ферментиралите плодови оцети са кисели напитки.
грозде,боровинки,ягоди,къпини,малини и др.
Какви мазнини да използваме ежедневно - сланина колкото един пръст,риба или рибено 
масло,зехтин и др.растителни масла,студето пресовани.Може да се готви само със сланина,краве масло /гхи /,или с кокосово масло.Другите да се използват студени,защото при нагряване имат канцерогенен ефект.
Това е връзката на мазнините с хипоксията ни.  Д-р Константин Заболотний,нутрициолог.
Категория: Технологии
Прочетен: 281 Коментари: 2 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 170921
Постинги: 338
Коментари: 447
Гласове: 263
Архив
Календар
«  Август, 2017  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031