Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2023 13:44 - От Китай в Давос дойде само вицепремиерът в оставка Лиу Хе, който всъщност е пенсиониран политик, което много участници във форума приеха като плесница
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2023 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Давос 2023, с какво ще се запомни проваленият шабаш.
  Глобалният шабаш на "владетелите на света" приключи.  
Тази година този форум престана да бъде световно събитие, тъй като представяше само половината от световната икономика. Китай и Русия не дойдоха на шабаша.   „Владетелите на света“ не можеха да обсъждат съдбата на цялото човечество, тъй като самите те изключиха Китай и Русия от тази дискусия.
  „Световната икономика“ този път престана да бъде такава, тъй като значителна част от икономиката на планетата не беше представена в нея.   За Русия няма какво да кажем, просто не ни пуснаха.  
Но самият Китай отказа това събитие, като обясни неприсъствието си с последиците от пандемията и срива на фондовия пазар, поради което китайските бизнесмени загубиха 224 милиарда долара.  
В Давос дойде само вицепремиерът в оставка Лиу Хе, който всъщност е пенсиониран политик, което много участници във форума приеха като плесница.  
И без Русия и Китай, както се оказа, този форум загуби своята острота и привлекателност. 
 „Давос се бори с всички сили да свикне  света без Русия. Зад кулисите световните  лидери се чудят колко дълго Западът може да игнорира Москва и едновременно с това да намира нови пазари за енергия, метали и храни.
  Не пропусна възможността и проведе своята анкета в Twitter и Илон Мъск: „Трябва ли форумът в Давос да контролира планетата?“.
  Повече от 86% от абонатите отговориха: „Не“.   Известният водещ на Fox News Тъкър Карлсън се изсмя на лудите от Давос.
 
image


 "Този така наречен Световен икономически форум изглежда се провежда единствено за унищожаване на националните икономики.
Те там, съвсем сериозно, предложиха Шри Ланка да се откаже от модерните торове. Уау, добри планове, момчета, продължавайте в същия дух", казва Тъкър Карлсън .   Дори Джо Байдън не уважи Давос с присъствието си.   От лидерите на държавите само изпълнителният директор Берк Шолц пристигна в съботата, дори Макрон, който е наблизо от Давос, намери по-важни неща за вършене.
  С присъствието си не уважиха и най-богатите и влиятелни – шефовете на инвестиционните банки Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Blackrock.
  Но имаше много пенсионери.   На "Украинска закуска" пристигна бившият премиер на Великобритания Борис Джонсън - най-добрият приятел на Украйна и почетен гражданин на западноукраинския град Хуст в Закарпатска област.
И колко интересно и комично прозвуча представянето му на тази закуска: „Г-н министър-председател. Г-н бивш министър-председател“.   Вече щяха да го назначат за министър-председател на Украйна и нямаше да страдат  
„Любимецът на публиката“ Зеленски също не беше в Давос – изпрати видеообръщението си и жена си.   yandex снимки
От екрана на монитора Володимир Зеленски предложи своя пакет от санкции за Русия: конфискуване на замразените активи на Руската централна банка и руските олигарси. И дори изчисли сумата, която може да бъде изтеглена от Русия - 500 милиарда долара. Освен това художникът поиска да се спре всякаква търговия с Русия, да се наложат санкции на всички руски банки и всички предприятия да напуснат Русия напълно.   Темата за Украйна като цяло беше една от основните теми - особено темата за възстановяването на страната и за чия сметка ще стане това.
  И никой не се усъмни - за сметка на Русия.   И предложенията бяха направени веднага - Урсула фон Дур Лайен призова за подкрепа на Украйна и обяви първия транш от 3 милиарда евро за Украйна от 18 милиарда евро, планирани за 2023 г.   Урсула изграчи от трибуната на форума, че „руските престъпления няма да останат ненаказани“, ЕС няма да откаже помощ на Украйна, призова за създаване на Трибунал за Украйна и „вземане“ на руски пари.   Но самата Европа, каза Дюр Лайен, „се нуждае от финансиране за чисти технологии и очертани планове за прехода на ЕС към зелени технологии и климатична неутралност“.   yandex снимки
И сега главният градинар в Европейския съюз - Жопез Бордел - изрази най-съкровеното си желание - Европа напълно ще се откаже от руските енергийни ресурси през 2023 г.   Само Унгария не бърза да се отказва от руските енергийни ресурси.  
Първият ден на форума беше белязан от незабравимо събитие - първата дама на Украйна Олена Зеленска, която благодари на европейските лидери за подкрепата на Киев и продължи да говори за някаква "украинска формула за мир", която ще бъде приложена.   yandex снимки
Всички швейцарски вестници писаха за фрау Зеленская - "толкова късметлийка, такава късметлийка - просто неописуема късметлийка". 

Олена беше удостоена със среща с федералния съветник на швейцарското външно министерство Игнасио Касис, който каза пред репортери, че Швейцария ще засили допълнително сътрудничеството си с Украйна, „говорихме за хуманитарни аспекти“, каза ръководителят на външното министерство.  
Днес около 70 хиляди бежанци от Украйна остават в Швейцария.   yandex снимки Е, основната тема са оръжията.   Както и досега, няма да има доставки на оръжия, „ние сме неутрална страна“, каза швейцарският външен министър и предаде най-добрите си пожелания на г-н Зеленски.   Заедно с Олена Зеленская Виталик Кличко и брат му Владимир преминаха през швейцарските Алпи.   yandex снимки Британската преса веднага зададе въпроса: "С чии пари ходят тези господа?"  
След "украинската закуска" братята на Кличко в кулоарите наградиха Борусик Джонсън с още една титла - почетен гражданин на Киев и му връчиха паспорт.   yandex снимки Сега със сигурност Борис може спокойно да се премести да работи в Киев.   Беларуската опозиционерка Светлана Тихоновская също направи своя отпечатък в Давос - по същото време в Минск започна задочният процес срещу Тихоновская.  
Екоактивисти се опитаха да вразумят лицемерните „владетели на света“.   yandex снимки „Хиляда и петктотин частни самолети долетяха до Швейцария, за да спрат затоплянето на климата? питат сътрудниците на Грета Тунберг.   Русия отново беше обвинена не само за събитията в Украйна, но и в организирането на световен глад.
  Беата Яворчик, главен икономист в Европейската банка за възстановяване и развитие, нарече ситуацията „перфектна буря“ и предупреди за по-сериозен недостиг на храна, отколкото през 2008-2011 г., когато сушата и глобалната рецесия повишиха цените на храните, предизвиквайки безредици в 14 страни и "Арабска пролет".
  Е, като резултат - джентълменски комплект: новият световен ред, климатичната криза, дълговата криза, крахът на демокрациите, тоест перспективите за бъдещето не са никак светли и новата световна икономика трябва да се подготви за трудни времена.
  Но фактът, че на този форум не пристигнаха значими представители на азиатски страни, е добър знак за нас.  
Това означава, че азиатските лидери не смятат присъствието си на този Шабат за задължително, икономиките на тези страни се справят добре и без препоръките на Шваб и следователно Давос губи функцията си на координиращ конгрес на глобалистите.
  Или може би без Русия локомотивите на световната икономика - азиатските страни - не искат да обсъждат нищо?
Путна торба


Тагове:   Давос,   шабаш,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13360001
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК