Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2020 20:22 - Сега Швабчо ще ме обяви за българка
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 986 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ  

Цялата история с българските азбуки все още не е съвсем ясна на историците и експертите, какво остава за политиците, особено за руските такива.
Защото в период от 50-100 години не се създават, а се разпространяват в западноевропейски територии, заселени през 7-11 век не с българи, а със северни племена, нахлуващи на континента и лишени от език и писменост. Както и от духовна култура.
Има достатъчно източници, които разкриват древността на българските букви, с които днес пишат над 300 милиона души по света. За никого не е тайна създаването на Преславската школа от цар Борис Първи, като мисията му на духовен просветител е продължена от сина му - Цар Симеон. Школата е била в Преслав, не в Македония, а мисионерите - като Климент, Наум и Ангеларий, са посявали семето на българската духовност и на свещеното слово в западните части на днешна Европа.
Путин също така се прави, че не знае кои земи по времето на Борис Първи са били част от първата Българска империя, както ни описват световните историци. Освен днешна България, Гърция, Сърбия, Македония, част от Турция, още от времето на Аспарух, български земи са били днешна Румъния (Аспарух идва през Дунава именно от днешна Румъния, за да освободи българите от робството на Римската империя), Молдова, Украина, а от времето на Кубрат и предците му – Стара Велика България, с граници от най-северната точка на Сибир (цялото СССР) до днешна УнгАРИЯ. Та именно затова днешна Русия има азбука и език – тъй като логично след като е унищожена Стара Велика България от северните племена и хазарите, създадената векове по-късно Русия ползва всичко, останало от българските ни предци.
Много често говорим за свещен език, но историците ни все още не смеят да припомнят, че не случайно до 14 век, когато е заличена и втората българска държава, българите са наричани БОГАРИ – тоест БОГ+АРИ – Божий народ. Както и СЛОВЕНИ – хора на словото, защото БОГ е Словото, според Библията – В началото бе Словото, тоест БОГ.
Затова днес има държави като Словения и Словакия, както България – за да помним мисията на българите, по онова време дали букви и език на почти половин Европа. Да не забравяме, че френските крале повече от 2 века полагат клетва върху Реймското Евангелие, писано на Кирилица и на Глаголица. Доказателство, че буквите ни са стигнали не само до българоезичните народи в източна и централна Европа, но и до западните такива.
Политическата външна намеса в българската история доведе до големия абсурд на 24 май да празнуваме не мисионерите на днешната българска Азбуката - цар Борис Първи и цар Симеон, а на Солунските братя, които са разпространиявали Глаголицата, на която почти никой днес не пише....
За да може руската имперска амбиция и съветският комунистически режим да пропагандират уж гръцкия принос в духовното им еволюиране - чрез Солунските братя, които всъшност са ромеи-българи. И нека дадем право на Русия да празнува каквато си иска манипулация на 24 май, но как е възможно ние, българите, да се гаврим с паметта на тези велики българи - царе-просветители, каквито няма в историята на нито една друга държава?

Защото ако празнуваме истинския "виновник" за тази азбука - Климент и царете ни, които го натоварват с тази задача, как Петър Първи през 17 век ще налага имперската си амбиция, наречена Панславизъм.... Тази амбиция стои и днес - на едни нива в световен мащаб. Затова навън никой не допуска, а у нас никой не смее, да се каже истината за този празник.
Едно е да празнуваме Солунските братя (все пак манипулацията, че Солун отдавна не е в границите ни, но винаги е бил населен с българи - върши работа на чуждите интереси), които разпространяват Глаголицата, друго е да празнуваме Климент Охридски и двамата български царе, които го издигат на пиедестал и го позлатяват приживе заради мисията му.
У нас почти никъде не може да се намери информация за древността на българските писмени знаци. Достатъчно е обаче да се чете повече чужда литература и пъзелът сам се сглобява.
Например - професор Джеймс Алън - египтолог, преводач на редица от най - трудните текстове, включително и на тези от пирамидите, преподавател в Браун и Кеймбридж. Това е коптската азбука – БОХАРСКА (в северна Африка твърдото Г преминава в Х и Богарската асбука става Бохарска), така, както я учат египтолозите по цял свят. Азбуката, от която дешифрират средноегипетския. Книгата е Middle Egyptian, James P. Allen, издание на Кеймбридж, 2010 г.

image
ТА ПИТАНЕТО МИ Е - ДЕ ГИ СЛАВЯНИТЕ, ДЕ ГИ АСПАРУХОВИТЕ ТЮРКИ, ДЕ ГИ БЕЗПИСМЕНИТЕ ТРАКИТЕ????? ДЕ ГИ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ???? И ЗАЩО НИ ЛЪЖАТ КАТО В ЧУЖДАТА ЛИТЕРАТУРА ПИШАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ЧЕ ТОВА Е ЕДНА И СЪЩА АЗБУКА!!!!

Коптски - възникнал 1 в. пр-1 в.сл. Хр. т.е. 10 века или едно хилядолетие по - стар от светите братя Кирил и Методий.

image

Това е коптският БОХАРСКИ, използван предимно в църквите. 

А сега да видим нашата - Кирилица, Славянска и т.н.....
image
И тук добавяме по темата световните специалисти, щото нашите мълчат.....
Един от най-важните съвременни лингвисти, работещи по това древните езици да влязат в компютъра ни, е Майкъл Еверсън. Неговата задача е да изравя оригиналните напдиси на древните букви, да ги стилизира и кодира за компютъра Ви/ни и да създава колкото се може по - комплексни системи за писане - били те енкодинги, фонтове или каквото и да е там...
Та, по една случайност, в неговата сфера на познание се паднали следните езици: българският, древногръцкият и коптският.

Работейки с приложения, които са базирани на коптско - гръцката езикова връзка, прехвърля един и същи надпис от коптски на гръцки и на кирилица.
Резултатът:На гръцки текстът е нечетим, на кирилица е четим.
Изводът на автора:
"Коптски читател би намерил текста на кирилица далеч - далеч - по-лесен за четене, отколкото гръцкия. Не предлагам Коптския да се обедини с кирилицата. Но предлагам връзката им с гръцкия да бъде отменена."


И още факти за древността на азбуката, завещана ни от нашите преди 4-5 хилядолетия преди СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ:
СПИСЪК С ЛОКАЦИИТЕ, В КОИТО Е НАМЕРЕНА ДРЕВНА БАЛКАНСКА ПИСМЕНОСТ 5500-4500 ПР. ХРИСТА (по М.Мерлини)
В периода от 1972 до 1984 г. антропологът Петър Боев публикува доста интересни изследвания. Той доказва, че траките са наследници на най-старото балканско население, а не пришълци от северните земи. Боев е категоричен, че българите сме от същия антропологически тип, както и народът, наричан от римляни и гърци с името траки. Става ясно, че предците ни са създатели на най-древната писменост в света. Засега най-древните по произход писмени знаци датират от шест хиляди години. Те стават основата на минойската и микенска писменост, а също така на българските руни, глаголицата и т.н.
По неясни причини, за които само се досещаме, официалната ни наука оказва яростна съпротива спрямо твърдението на техни колеги от цял свят, че първата човешка цивилизация е на Балканите. Десетилетия наред те отказват да приемат, че знаците от Караново, Градешница и т.н. са писменост и продължават да я наричат с термина “протописменост”, каквото и да означава това. Както древните българи ги наричат прабългари?! Но няма прагърци, праримляни и т.н.
Фактите обаче се забождат като меч върху опитите им да крият и подценяват древната българска история и духовното ни значение за еволюирането на днешната цивилизация – знаците на така наречената “протописменост” не са някакъв странен феномен от малък регион. Напротив, най-древните букви в историята на човечеството са разпръснати в България и по Балканите. Ето и местонахождението им:
1.ГРАДЕШНИЦА

2.КАРАНОВО

3.КАПИТАН ДИМИТРИЕВО

4.НОВА ЗАГОРА

5.БРЕНИЦА

6.ЕЛЕНИЦА

7.ЯСА ТЕПЕ

8.СЛАТИНО

9.РУДНИК

10.ЛЕПЕНСКИ ВИР

11.ВИНЧА

12. РУДНА ГЛАВА

13.ОПОВО

14.БАНИЦА

15.ДИВОСТИН

16.ПЛОЧНИК

17.НИШ

18.ПОРОДИН

19.АЗМАК

20.ТАРТАРИЯ

21.ДРЕНОВАЦ

22.ВЪРШАЦ

23.РАСТ

24.ЧОНГРАД

25.ВИТАНЕЩИ

26.ОВЧАРОВО

27.БОРОВАН

28.КУРИЛО

29.ЧЕЛОПЕЧЕНЕ

30.САПАРЕВА БАНЯ

31.ХОТНИЦА

32.ЛУКАНОВО ДЪРВО

33.КОВАЧЕВО

34.САМОВОДЕНЕ

35.ДУРАНКУЛАК

36.ЯНИЦА

37.ОСИНЧАНИ

38.ГОРНА БЕШОВИЦА

39.ВРЪШНИК

40.БУТМИР

За финал – малко историческа справка, с цел ограмотяване на руските политици, а и на българските: Македония я има на картата на света едва от 40-те години на миналия век, когато съветският вожд и учител, другарят Сталин, създава тази измислена държава. Щом Македония е дала буквите на сънародниците на Путин, как са писали те - отново с българските ни знаци, преди 40-те години на миналия век? Или крепостните руски селяни не са били грамотни? Царете руски са били вносни и са ползвали родните си езици?
За да въведа ред в историческите познания на другаря Путин, ще цитирам италианската енциклопедия, издадена през недалечната 2004 година. Та в нея - на страница 766 страница, четем:
"Владимир (но не Путин - б.а.) налага християнството в Киевската държава...(напомням, че Киев не е Русия, а част от България по онова време - б.а.). И поради необходими интереси, реално не е била Византия, но България, която спомага и е посредник в христанизирането й. От България са пристигали азбуките глаголица и кирилица. Тази последната (кирилицата) в скоро време се наложила и е оригиналната руска азбука. От тогава, със словенския, в свещенните книги на руския език, започва историята на един литературен език.
Киев пренася от България първите еклизиестични (духовни) йерархии, които са могли да се обръщат към русите на техния език. От Българската църква взима също, и използването на пергамента, мастилото, миниатурите, монописменостите и подвързването."
Другарю Путин, отново благодаря за тези твои гениални прозрения! Дано те отрезвят русофилите в страната ни, чиито мозъци още тлеят с отровата на комунизма, дошла пак от руските земи.
Но когато ги питам русофилите - защо не емигрират в Русия, да се ползват от върховите постижения на руската икономика и култура, те отговарят, че в момента са в Лондон или в Щатите, защото получават по-високи заплати. Пък в Русия никой не ще да имигрира. Но пък милиони руснаци създават емигрантски поток на Запад, и към България.


Каква е причината, другарю Путин?


Ти си знаеш отговора...


Гласувай:
4
21. eva666 - спри се бее идиоткее.пий ,два ксанакса..нали се лекуваш.
08.04.2020 20:59
колко пъти го писах,
обърка и тези, които останаха..
маймуно, не се фащай с мен,казах ти го...
знам, повече, отколкото ми е нужно даже..лека..

toni1956
Хумор,сатира и забава
от: toni1956
цитирай
2. radostinalassa - Ти си ник на Лайфчо?
08.04.2020 21:07
Като е такъв хакер, защо излиза ника му? Станала съм почти хакер май. Умният чавек не заплашва, защото всичко се връща, ферштеен?
цитирай
3. radostinalassa - Интересно
08.04.2020 21:09
Пускаш пост с име Праса, при положение, че ти си такава и после заплашваш. Ксанакса изхабява цитоскелета на клетката , затова си го пий сама. Не си ми приятна.
цитирай
4. radostinalassa - Сега ще го проверя Тони...
08.04.2020 21:14
чий ник е.
цитирай
5. radostinalassa - Били сме една държава с русите.
10.04.2020 20:41
Та в нея - на страница 766 страница, четем:
"Владимир (но не Путин - б.а.) налага християнството в Киевската държава...(напомням, че Киев не е Русия, а част от България по онова време - б.а.).

Доростол е центърът на земите на Светослав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 4911814
Постинги: 6707
Коментари: 11814
Гласове: 4159
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Телегонията не съществува при бялата раса
3. Болкотерапия чрез молитвената поза. Лекува епилепсия, рак и пр. болести чрез активиране на защитните ни механизми.
4. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
5. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
6. Заземяването лекува възпалителните процеси
7. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
8. Вл. Манягин - русите са един народ, с общи предци: хети, пеласги, траки, венети, венеди
9. Душата, нейната генетика, потомците ни.
10. Връзката между българи и шумери
11. Реинкарнацията и генетиката
12. Чистотел - естествена химиотерапия
13. Раждането на тракийската азбука
14. Киевска Русия е древната България
15. На земята живеят четири вида човек
16. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
17. Геополитиката днес - Красимир Иванджийски
18. США - страната принтер на доларови хартийки
19. Чия колония сме - Канада, США, Германия, Австралия.
20. Американските бомби с обеднен уран
21. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
22. Енергоновата система на кръвта
23. Руският език не е руски, а български
24. Подслушват ли телефона ви?
25. Как се лекуват зъби?
26. Българският език - езикът на първите хора!
27. КОВИД - 19 и старите лекари
28. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
29. Тъма, мрак - тюрки
30. Ябълков оцет - мастер клас