Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2020 12:38 - Амазонките са славяните, вярваха Ломоносов и Татищев. И аз съм съгласен с тях. Обяснявам защо
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0



 Амазонките са славяните, вярваха Ломоносов и Татищев. И аз съм съгласен с тях. Обяснявам защо   В своята „История“ първият руски историк Василий Татищев твърди, че войнствените амазонки от древногръцките митове са не други, а славяни (В. Татищев, Руска история. В 3 т. Т. 1. М.: AST, стр. 281). Изглежда, как биха могли брадатите воини да се превърнат в тълкуванията на гърците в очарователни воини? Може би Татищев, поради слабостта на историческата наука от онези времена, е приел желаното за реалност?   image


Василий Татищев смята амазонките за славяни. Снимка с безплатен достъп Татищев обаче се повтаря от втория ни велик историк - Михайло Ломоносов. Той пише, че гърците са наричали славяните амазонки, или алазони, тоест самохвали и според нас, продължава Ломоносов, известни славяни (Ломоносов М. В. Древна руска история ... Глава 3. За далечната древност на славянския народ).  
image



И всъщност "алазон" на гръцки означава "изхвърчал" или "самохвал". Е, добре, казвате вие, какво общо има нашият потенциален "изхвърчал" славянин с амазонка? Не означава ли амазонка „без гърди“?   И това също може да бъде обяснено. В древни времена, когато две армии се събирали, преди битката те пуснаха напред, за да се бият не само с героите (като добре познатия Пересвет, който победи Челубей), но и с най-нахалните злонамерени бойци, чиято задача беше да нанесат най- голямата обида на своите противници. Разправията предшестваше битката и събуди военния дух, особено ако беше възможно да се нарани врагът с дума. И след думите, оръжията бяха пуснати в действие.   И само си представете, гърците и славяните от Алазон са изправени един срещу друг. И някои злонамерени древногръцки Thersite започват да хулят врага: „Вие, казва той, не сте славни (алазони), а просто самохвални жени, само без гърди (амазонки)“. Така че сред гърците imageпрозвище на амазонките било възложено на алазоните. И как амазоните се превърнаха в амазонки, ще ви разкажа малко по-долу.   С какви хора от древността могат да бъдат идентифицирани алазоните, които и Татищев, и Ломоносов смятат за славяни (макар че бих казал, че това е народ - прародителят на съвременните славяни)? Изхождайки от факта, че гърците влизат във военни сблъсъци с този народ, той живее някъде близо до границите на Гърция. Ако разгледаме картата на полуостров Мала Азия (съвременна Турция) в древността, ще видим, че в централната й част тече река Галис, вливаща се в Черно море, наричана от гърците Ализон. На бреговете на Галис-Ализон се ражда една от големите империи на древността - хетската. Хетите били известни с това, че били отлични ездачи, отглеждали чистокръвни коне и били първите, които произвеждали желязо. И хетските жени, както по-късно скитските и сарматските жени, участваха в битки на равна основа с мъжете.



Хетско царство. Карта с безплатен достъп Известно е, че прочутата Троя, за която гърците са се борили, според Омир цели десет години, е била васал на хетското царство. И именно на помощ на обсадената от гърците Троя дойдоха амазонките, водени от царица Пентесилея, но бяха победени от врага в битка. От истинската история е известно, че хетски отряд под командването на Еврипил, син на хетския цар Телеф, е пристигнал, за да помогне на троянците в борбата срещу гърците. Принцът и всички хети загиват в битката, точно както амазонките, описани от Хомеом, загиват в нея. Възможно е в четата на Еврипил, заедно с мъже, да се бият и красиви хетянки.   Бащата на историята, Херодот, казва, че гърците са победили амазонките в битката на река Фермодонт, която съвременните учени смятат за същия Галис-Ализон от древните хети. След битката гърците отвеждат пленените амазонки на три кораба през Черно море до Гърция, но по време на буря смелите жени се освобождават, избиват гърците и акостират на северното Черноморие в района на Азовско море. И така, в черноморските степи, според гърците, се появиха амазонките - скитски и сарматски жени (както знаете, последните можеха да се оженят само след като убиха враг в битка).   image

Фидий. Битка на гърците с амазонките. Снимка с безплатен достъп Древни автори като Страбон, Херодот, Павзаний и други споменават, че след Троянската война алазоните (ализоните) са живели до древногръцката колония Олбия на река Южен Буг. Алазоните са известни и в Западна Азия. Те са живели там през първото хилядолетие пр.н.е. Така че може да се твърди, че амазонките-ализони-славяни на Ломоносов и Татищев са хетите, славните и велики хора от древността, които са воювали с Египет и държавите в Месопотамия и дори са превзели град Вавилон първи в историята. След Троянската война хетската държава се разпада и самите хети се заселват в голям брой в Европа и в Азия, давайки началото на много народи, такива като иранци, скити, етруски и разбира се славяни.
В. Манягин


Тагове:   Славяни,   хети,   скити,   амазони,   алазони,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13371855
Постинги: 11685
Коментари: 18504
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК