Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2021 19:10 - Защо Троя е основана от крава?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 3013 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Какво ще направите  ако сте спортист и спечелите състезание в Мала Азия? Точно така - да основете  град и да  вземете петниста крава за тази цел. Така направи и млад воин на име Ил: той поведе малкото  си хора (за победата, освен крава, той получи от краля на Фригия измежду неговите поданици още петдесет младежи и петдесет момичета) през хълмовете и планините, за да основе неговия град.   Вероятно ще попитате: "А какво общо има  всъщност кравата?" Отговорът ще бъде много прост - така  е заповядал оракулът, защото там, където тя се легне  ще има град. Всъщност се случи точно това: след няколко дни пътуване кравата най-накрая легна на хълм, който сега се нарича Хисарлик, а градът на върха му беше кръстен на своя основател - Илион. Този град получи второ име от  бащата на Ил Трос - Троя. Ако разчитаме на хронологията, базирана на работата на Псевдо-Аполлодор „Митологичната библиотека“, то основаването от Ил на  Троя трябва да бъде отдадена на XIV век пр. н. , тъй като Ил и двамата му наследници - синът на Лаомедонт и внук Приам управляват Троя малко повече от сто години преди нейното падане в края на XIII-XII пр.н.е.  (Тази легенда и хронология е  основана  изключително на митологията, първите слоеве на Троя като археологически обект датират от три хиляди години пр. Н. Е. Има дори някои слоеве от епохата на неолита). Говорейки за кравата и защо точно тя  - има предположение, че кравите лежат само на мястото, където се чувстват в безопасност. Заслужава да се отбележи също, че кравата не е била свещено животно за троянците, а по-скоро животно, изпълняващо волята на оракула.    
image





Е, инстинктите на кравата не се провалиха - мястото беше избрано много добре. Преди няколко хилядолетия мястото, където се намира легендарната Троя, беше измивано от морските води, което се вдаваше  в брега с плитък и неподходящ за навигация залив. Разбира се, по времето, когато Троянската война се отъждествява (и това е около 1250 г. пр. Н. Е.), заливът става още по-плитък, превръща се в блатиста равнина на река Скамандър, което прави града недостъпен както от морето, така и от реката ... На запад от Илион обаче се намирал нос Сигей, в който навлизал дълбокият залив Бесика с удобно пристанище за закотвяне на кораби, който отварял Троя за търговия. В същото време пристанището беше доста далеч от града, което затрудни нашествениците от морето, които, преди да стигнат до стените, трябваше да преминат през цялата Троянска равнина и река Скамандър (в този залив, вероятно от Гледната точка на Омир, ахейските кораби е трябвало да стоят, тъй като когато отиват на бой, воините винаги са пресичали Скамандър). Също така Троя от северната страна беше измивано  от река Симоент, което създаде допълнителна бариера за вражеските войници, решили да превземат града чрез щурм. Освен реките и блатистата крайбрежна част на плиткия залив, Троя имаше късмет и с питейна вода - по време на разкопките беше открит резервоар, в който дълго време се събираше изворна вода, така че по време на обсада  няма нужда да се притеснявате за питейна вода. А за добива на храна помогнаха същите заливни и речни корита, богати на миди и риби. В допълнение към факта, че ранните троянци се занимават с риболов и морски дарове, селското стопанство и животновъдството се развиват активно в долините на реките на местните реки, а търговията също носи доходи поради благоприятното положение на Троя в устието на Дарданелите.   Така че като цяло кравата е герой, аз аплодирам кравата!   Автор - Иляс Ингилдеев   Масонская Ложа «Катехизис и Катарсис»


Тагове:   траки,   Троя,   Ил,   Кравата,   фригийци,


Гласувай:
5



1. zaw12929 - ПОХВАЛНА ИСТОРИЯ: Троя в устието на ...
20.03.2021 12:09
ПОХВАЛНА ИСТОРИЯ: Троя в устието на Дарданелите. Така че като цяло кравата е герой, аз аплодирам кравата!
цитирай
2. radostinalassa - Кравата е легнала на идеално място
20.03.2021 13:00
Там е имало питейна вода, речна и морска риба. За това са и завидели данайците, мързеливи и агресивни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13358758
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК