Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2021 17:48 - БЪЛГАРИТЕ И ТЮРКИТЕ…? 1.
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 885 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 І.

 

Основната причина за настоящето изследване са големия брой тюркски рунически знаци, които са еднакви или подобни на писмените знаци на нашите древни предци Българите. Това е дало главното основание на голяма част от изследователите в продължение на почти два века, а също и сега, да причисляват българите към тюрките!

 

Друга причина за това изследване, са констатираните от нас фалшификации и манипулации с истината  за историята на българите и великите сибирски народи.

 

В нашето изследване “Писмените знаци на старите българи и връзката им с древните цивилизации”, на основание археологически факти, датирани преди средата  на ІХ в. доказахме, че писмената система на “старите българи” се състои от 132 знака/прил. Табл.№1/. В същото изследване, чрез графичен сравнителен анализ на коректно датирани по време археологически обекти с  “тюркски рунически знаци”, установихме като еднакви или подобни 35 графични знака/табл.№5/.

 

 Според най-авторитетния руски изследовател на този проблем Кыизласов, писмената система на тюрките се състои от 38 знака. Тя е археологичиски доказана по време на І Тюркски хаганат и е взаимствана от согдийското писмо. Направеният от нас графичен сравнителен анализ на т.н.”согдийско писмо”, обаче показва, че в тази фаза от времето-VІ в.,то няма нищо общо с тюркските рунически знаци? В сравнителния анализ бяха включени всички общодостъпни обекти чрез книжни и интернет публикации и се установи, че между тюркските рунически знаци и согдийското писмо във посоченото от Кызласов време, няма почти нищо общо. Напротив, в археологически  обекти и надписи в региона на Бактрия от ІV- ІІв.пр.Хр. те  имат графична еднаквост или сходство с писмените знаци на старите българи.

 

За изясняването на този проблем не допринася  огромното количество изследвания на проблема “Тюрки” в последните два века, включително и подробният обобщителен  критичен анализ на Лев Гумильов- “Древните тюрки-великият тюркски хаганат”. Повечето от тези изследвания по най-различни начини игнорират ролята и значението на българите и принизяват честта и достойнството на великите сибирски народи, носители на друг вид морал, религия и култура.

 

За изясняването на този проблем се налага да проникнем в историческото минало на т.н.”ТЮРКИ”, носители и ползватели на “ТЮРКСКИ” рунически знаци.

 

Според оцелелите във времето Български летописи ”Джагфар тарихы”/том 1, 2 и 3. Оренбург.1992-1997/, древната родина на българите е планинския масив Урал и околните равнинни области- река Волга и река Об:

 

·        Иджик, първият български  вожд=цар=владетел/14953-14653г.пр.Хр./ и неговата жена Танбит обединили седем родствени племена АРА и УРА и в Уралския регион образували държавата ИДЕЛ. В  чест на ИДЖИК всички представители на ИМЕНСКАТА и САРМАТСКАТА династии били наричани и “ИДЖИБАК”./том 3.стр.81/. При лоши климатични условия, обединените Именски родове,  обитавали Уралските пещери.

image  image

 Археологически останки във вид на рисунки и петроглифи от този период има в пещерите Ямзы-Таш и Шульган-Таш. Когато жените им започнали да раждат мъртви деца, Иджик с мъжете, които били отлични стрелци с лък, отишли в планината Хон, където КИТАИТЕ-ТЮРКИ им се подчинили. Те били мръсни, никога не се миели, ядели сурово месо, а бълхите и въшките по своето тяло ги изяждали подобно на вълците, защото вярвали, че тяхният бог е Вълкът.

 

image  image

 

Иделците на Иджик имали различна философия и вяра във всемогъществото на Небесния свят и Бог Тангра и неговите пратеници в дар на хората – Слънцето и Огънят. Жените на китаите-тюрки/ тук става очевидно въпрос за жълтата раса/ се съвукоплявали безразборно. Иделците на Иджик имали отвращение от техния образ и начин на живот. Те взимали малки момичета, които възпитавали по свой начин, а когато порастнели, се оженвали за тях. Така възникнали хоните. А за конете, които китаите-тюрки  ползвали само във вид на сурово месо, Иджик обучил своите стрелци на  езда и на грижа на всеки от тях за своя кон. /том 1.стр.7-8/.

 

image

 

Скални рисунки, източно от планинския масив на Урал свидетелстват за  притежанието и грижата за опитомения  кон. Във времето на един от наследниците на Иджик /10-хилядолетие/ има сведение за графичен знак №50 и №51 на върховния Бог Тангра/табл.№1/. В нашето изследване  установихме, че тези два знака продължават да съществуват до края на ІХ в. в Аспарухова България. Нещо повече, във втората част, при графичен сравнителен анализ на подводен археологически обект от Неолита/табл.№8/, стигнахме до заключение, че преди геологическата катастрофа в Черно море, наричана “Потопът на Ной”, има убедителни доказателства за съществуването на предходна  цивилизация “Х”. Графичният сравнителен анализ на писмените знаци на Старите Българи и знаците в табл.№8 почти напълно съвпадат....
Боно Шкодров




Гласувай:
1



1. dobrodan - Боно Шкодров е работил доста сериозно по въпроса,
18.03.2021 22:18
имах една негова книга някъде на компа, ама ха днес, ха утре.......срамота....
Така че поне на него гласувай някакво доверие :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13357941
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК