Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2021 14:21 - Скитите и техните особени обичаи
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1844 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кои нации днес не водят своите корени до скитите. Вероятно не без основания. Представете си номадскиту племена от България до Китай. От Урал до Централна Азия. Войнствени номади, живели от VIII пр.н.е. до 4 век от н.е. Те просто не можеха да не оставят своите следи в културата и кръвта на много народи. Те бяха добре познати както в Рим, така и в Близкия изток.  
image



Скитски стрелец Цялата тази естествена дивост на скитите, с богата материална култура. Цялата тази масивност, непозната, неспособност за разбиране  привличаше интереса на тогавашната интелигенция. Древните историци се опитваха да опознаят поне малко тези пъстри и разнообразни племена, да предадат съобщение за тях на нас, потомците, за да се чудим с кого е трябвало да съжителстват.   В самия прелом на времената, от 64 г. пр. н. е. до 4 г. сл. Хр. там е живял  Николай от Дамаск. Много образован човек, той се занимава с отглеждането на децата на Клеопатра и Марк Антоний. Той дори е работил за Ирод, което не е изненадващо. Казват, че Никола произхождал от семитско семейство. И така, ние научаваме най-интересните факти за съвременните за него скити от трудовете на този историк.   Николай от Дамаск познава не само скитите като един вид една общност, той разбира, че те също се различават помежду си. Следователно той беше в състояние да посочи какви са  обичаите на тези хора.  
image



Васнецов. Битката на славяните със скитите По думите му млекоядците са наречени така, защото техният ключов продукт е кобилешкото мляко. Те правят всякаква друга храна от нея. Особено се подчертава, че тъй като те са постоянно на кон, е много трудно да се биете с тях, защото храната винаги е с тях. Самодостатъчни воини, дори персите са избягали от тях, заедно със своя Дарий.   Но при таврите, когато някой умре, водачът откорязва ухото му. И колкото по-голямо е отрязаното парче, толкова по-голям е приносът му през живота.Най-видните личности бяха погребвани изобщо без ухо.   Синдите не са се занимавали с ушите, но също така са знаели как да посочат достойнствата на починал роднина. На гроба му изхвърляха толкова риби, колкото той  врагове е избил  през живота си. Има поне два въпроса, кой брои за всеки човек и колко километра след това особено се отличават обонятелните усещания от рибата на славата.   По принцип колхите са невероятни - те не погребват мъртвите, не ги изгарят, не ги давят, но ... ги окачват на дървета.    
image




Но нека затворим темата за погребението, защото има и други интересни истории. Например престъпление и наказание. Само си представете, вие работите в екип от скити-керкети. Направили сте  грешка. Не критично, не фатално, а просто така ... забележимо, осезаемо. Можете лесно да изкупите вината си. Дори не е нужно да правите нищо, за да направите това - просто стойте там. И всеки член на екипа ще ходи и ще ви плюе. И това е всичко. Инцидентът приключи.   Всичко, всичко. Сега истината за доброто. Веднъж на всеки три дни е обичайно савроматите да се натъпчат до изтощение. Чудя се какво правят през останалите два дни - да вземат храна или да си тръгнат след пиршества.   И същите тези гастрономи, както отбелязва Николай Дамаски, се подчиняват на жените си във всичко. Скитските жени са намерили път до сърцето на мъжете през стомаха.  
image




Скити Но не всичко е толкова просто. От тези жени се страхували не само съпрузите им, но и враговете им. Те се биеха заедно с мъжете. Момичето от савроматите не е било омъжвано, докато не е убило враг на бойното поле. Следователно женските отряди на амазонките стигнали до Атина и Мала Азия.   Е, накрая, най-необичайното нещо, което ще се хареса на много читатели. Имаше едни скити мосини. О, не искам да бъдеш техен владетел. Разбира се, той решава всичко, никой не се намесваше в политиката му. Но го държаха заключен в кула. Ако неговата политика се окаже грешна, тогава той е лишен от храна завинаги в кулата си. И когато кулата се опразнеше, там се настаняваше нов. Знаеше, че нещо вече се е случило. Стараел се е. Но, както разбираме, този метод не работи. Отдавна няма скити и още повече мосините.   И остава да прочетем онези наблюдения, които вълнуваха нашите съвременници и мислят и каква е истината за това?

11 ЭКЮ


Тагове:   обичаи,   скити,   амазонки,


Гласувай:
1



1. krumbelosvet - Ако този Николай Дамаски
27.07.2021 20:54
Ако този Николай Дамаски надникне във всички съйтове в нета, и в блог.бг попадне на Апоапоффф, ще напише за потомците, че българите имат 20-30 думи и те са псувни.
цитирай
2. radostinalassa - Циганите са дошли у нас...
27.07.2021 21:00
заедно с турците.Не ги бъркай с българите.
цитирай
3. lexparsy - Брависимо Радостина!, :-)
30.07.2021 16:34
Аз отдавна се пошегувах, че ако трябва да направим чета, ти си кандидат знаменосец... ;-)))
   Лекс
цитирай
4. radostinalassa - 3. lexparsy
30.07.2021 17:08
Май си прав. Така е .
цитирай
5. lexparsy - Да ама се навъдиха много кандидати ...
30.07.2021 23:43
Да ама се навъдиха много кандидати за войводи, които нямат нищо общо с българите искат някой да следват а ние си мълчаувсме и тъгуваме в Страх и примирение...
Но воеводата ще се явне в някой правилен ден! И това е сигурно!
   Лекс
цитирай
6. radostinalassa - И аз така мисля
31.07.2021 07:06
навъдиха се много блогъри като Карадайъ, коино променят историята ни и искат да ни вземат родината. Аз се занимавам само с праисторията и знам, че никой българин не би харесал техните предци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13068741
Постинги: 11525
Коментари: 18285
Гласове: 6653
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години