Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2022 18:11 - Всъщност в Библията има два бога. Бог-Създател и племенния демон Яхве
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  На практика всички хора, които са чели Библията, изпитват дисонанс. Първо, Бог прави велики неща, създава Небето и Земята, създава хора и животни. И тогава прави някакви глупости – казва каква част от животното да му се принесе в жертва и как да продаде робите.   Факт е, че в еврейските писания са идентифицирани два бога: Великият Абсолют, Неразгадаемият и Всемогъщият Всеотец, който изпрати сина си на земята. И дребното племенно божество на израелските народи Яхве. И проблемът е, че тези два персонажа в един момент се сляха в един. Това е причината за цялата непоследователност на Библията и нелогичността на действията на самия Бог.   Да започнем с основата. Концепцията за Единствения Бог не е измислена в юдаизма. Например, зороастризмът говори за Единствения Бог, който е създал света. И дори да се заровите в религиозните идеи на някое човешко племе, в началото винаги ще има Единствения Бог, който е създал света. Така че Единственият Създател не е Бог на Израел, той е Бог на всички хора, Създателят на вселената.   Но Богът на Израел е родовото божество Яхве – някой го нарича пустинен демон. Той е този, който изисква жертви и унищожава враговете на юдаизма.   В началото на Библията се казва, че всеки от народите има свои собствени богове: Ваал, Молох, Хемос, Астарта и Дагон сред филистимците, а сред евреите, съответно, Яхве. Следователно Яхве е ревнив - и не търпи почитането на конкурентите.   И синовете на Израил започнаха да служат на Астарта и Астарот и на боговете на околните народи; Исус Навин 24:1 Тогава израилевите синове започнаха да вършат зло в очите на Господа и започнаха да служат на ваалите; Съдебна зала. 2:10

image




Много е трудно да се обясни наличието на рога в Мойсей. Просто той беше пророк на пустинния демон Яхве Абсолютният Бог Създател по принцип няма конкуренти. Ето защо Исус Христос беше изпратен - за да покаже на народа на Израел, че са в грешка - но Исус беше разпнат и почти не беше чут.   По някакъв начин еврейската митология се сля с концепцията за Единствения Бог-Създател. Най-вероятно юдаизмът е заимствал историята за създаването на света от вавилонците или египтяните. Защото, ако се съди по Библията, евреите вярвали, че всеки народ има свой племенен Бог. Амовците имат Хемош, а ние имаме Яхве. В Новия завет се връща концепцията за Бог Създател. Исус Христос се опитва да поправи грешката и да каже какъв е неговият Баща, но евреите не признават Исус като Божи син и остават неубедени.   В Септуагинта, Вулгата и Тора е ясно, че Богът, който създава света, се нарича Елохим, а Богът, който действа в Петокнижието на Мойсей, се нарича Яхве.   Просто казано, приятели, Библията описва двама богове, или по-скоро Бог и едно божество, демон. Първият Абсолютен Неназован Бог Създателят, който е създал Земята и всички живи същества, и вторият бог на народа на Израел Яхве - който очевидно все още е почитан от хасидите - е затворено радикално течение на юдаизма.   И така не разбирам защо името на Бог Създател - трябва да се пише на иврит, а не на арабски, гръцки или шумерски? Не разбирам защо най-верните и древни източници трябва да са еврейски? Бог Създателят е бащата на всички хора и народи. Следователно, в търсенето на Истината и Бог, евреите не само не са по-близо до него, но по-скоро ще изпратят своето племенно Божество по фалшива следа.   С уважение, Александър Грим.


Тагове:   Бог,   яхве,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13363576
Постинги: 11681
Коментари: 18499
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК