Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2022 17:40 - С това писание се надявам да разберете защо в древността нашите деди тракийци са изобразявани като конници, изключително и навсякъде из целия античен свят
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2272 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 19.12.2022 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 2 декември в 16:07 ч.   ·  ЗА КОНЕТЕ, КОННИЦИТЕ И КОННИЯ НАРОД
С това писание се надявам да разберете защо в древността нашите деди тракийци са изобразявани като конници, изключително и навсякъде из целия античен свят.
Надявам се да разберете защо те стоят в Атина на Акропола в Партенона,
Защо украсяват античните вази и Защо Амазонките винаги са в тракийски дрехи и най-вече да вникнете кой е Конният Народ от древността.
Защо не са изобразявани „гърци“, защо те не яздят и защо нямат конница…
Питайте историците от БАН, ще ви кажат, че това било мода, всички гърци били облечени в тракийски дрехи, така било модерно!?!??!!?
Е за каква елинистична епоха говорим тогава?
Цивилизованите гърци, носили дрехите и атрибутите на варварите!?!?!? Къде е логиката? Писна ми хора, които са виждали кон на картинка или са погалили кон в някоя конна база, да пишат за древнездачи, за коневъдство и за конници – 100% от професорите и учените са такива.


image

image


image

image


Стига! Това, че гърците са виждали кон само отдалеч и в сънищата си, не го казвам аз! Нека видим, какво пише техния най-голям историк Ксенофонт в края на 5 и началото на 4 в.пр.н.е. Ксенофонт е тяхната икона, техния символ на писаната им гръцка история, не дават прашинка да падне върху него!
Та Ксенофонт се включва в голяма наемническа войска, събрана от всички егейски „гръцки“ полиси, наброяваща над 10 000 души, нещо огромно за времето си.
Войската е наета от персийския цар Кир, който иска да воюва, да убие брат си и да седне на трона на Персийската империя.
В тези над 10 000 има и контингент конници тракийци, но след смъртта на Кир, те се присъединяват към своите сънародници в Мала Азия – Мизийци и Мидийци.
Всички останали са пешаци гърци, невиждали кон през живота си.
Ето какво пише Ксенофонт в своето поризведение, когато гърците масово са сломени духом и се страхуват, че трябва да се бият с конници:
„Ако някой от вас се безпокои, че ние нямаме конници, а неприятелите имат много. То трябва да съобразите само, че десет хиляди конника не са нищо друго освен десет хиляди войника, защото досега във време на битка никой не е умирал ухапан или ритнат от кон; войниците са тия, които решават битките.
Но нима ние не сме на много по-здрава почва, отколкото конниците? Те яздят на коне и се страхуват не само от нас, но и да не паднат от коня, а ние стъпвайки здраво по земята, с много по-голяма сила ще нанасяме удари на всеки, който се приближи срещу нас, и много по-лесно бихме могли да бъдем там, където искаме.
В едно само конниците имат предимство пред нас: те могат по-сигурно да избягат отколкото ние.“
От окуражаващата реч на хитрия грък, се разбира следното: - От 10 000 гърци войници няма и един конник; -
От 10 000 гърци войници нито един не може да язди и няма кон; - Пълното незнание, че закрепването върху гърба на коня се учи от всяко тракийско, скитско, българско дете до 7 годишна възраст.
И не, не се държиш като идиот с ръцете за юздата на коня, а с крака и таз, като ръцете остават свободни, за копие, сабя и стрелба с лък. - Гърците не знаят друг начин на воюване освен стъпили здраво на земята, скрити зад големия щит. Така и завземат българската земя идвайки от Африка, стъпка по стъпка.
- Страх ги е от конете, да не ги ухапят или ритнат. Спомнете се вие като за пръв път сте се доближили до кон, как първата ви мисъл е „Дане земе да ме ритне?“ или „Да не ме ухапе пък, с тия големи зъби…!“ Какво остава пък моя приятел Атанас Роев да вземе да им приказва за биомеханика при ездата, стойката на тялото, къде са ръцете и къде краката.
Гърците не са виждали кон бе, не знаят как се качва и държи на него, за какво говорим тук въобще?
И това преди 2400 години, когато единствените начини на придвижване по земя са двойката крака и коня!
Сега си личи вече кой е пришълецът от Африка на нашата земя и кой е местния жител опитомил и обяздил коня от векове…
Забравихте ли конете на Резос пред Троя? Нека проследим какво става в произведението на Ксенофонт, при атаката на конницата съставена от мизийци, мидийци и персийци. Стотици убити и ранени със стрели, други посечени и десетки отвлечени в плен с бич, влачени от конниците.
Е тва е резултата. Хитрия грък обаче не пада духом след тоя погром.
Измисля решение и изнася реч, как нямало да оцелеят без конница и колко хубаво е да имаш конница във войската.
От околността събира коне и от 10 000 гърци успява да намери малко селски хора, дето имали някъв досег с тях, като сформира отделение от 50 конника, с които успява трудно да отбива атаките и да помага на пехотата, така и оцеляват някак си в много мъчения и ни живи, ни умрели достигат бреговете на Черно море. Ето и реч на стратега Клеарх от същото произведение:
„Ако пък би трябвало да се сражаваме, не ще имаме конници съюзници /става въпрос за тракийци/, а конниците на неприятеля са и многобройни и отлични.
Така, че ако победим, кого ще можем да убием?
А ако пък бъдем победени, никой от нас не ще може да се спаси.“ ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО ВИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ГЪРЦИТЕ И КОНЕТЕ И КОЙ/КОИ СА ИЗОБРАЗЯВАНИ ВЪРХУ ДРЕВНИТЕ ФРИЗОВЕ В АНТИЧНОСТТА, ЗАПОМНЕТЕ ГО! Все се сещам за тая книга „Нещастието да си грък“…
В древността се знаят, кои са конните народи и имат конница. Това са Скити, Тракийци, Македонци, Тесалийци, Гети, Мизийци… а жените воини Амазонки всичките са на коне. Всички тези са един Етнос! Един Народ.
Знаете кой казва за гетите „Всички са конни стрелци“, знаете кой автор изрично посочва „Скити етнос тракон!“, същото се отнася и за жените-воини амазонките, на коне в типично тракийско облекло – ботуши с падащи листа, шапка гугла, тракийски панталони и хитон. За Тесалия авторите изрично подчертават, че от древността е населена с тракийци и пеласги.
А македоните са един от множеството наши родове. Великия Александър преди похода си в Мала Азия набира конница само от три области – Македония, Тесалия, Тракия. Принуждава гръцките полиси да му изпратят конници и те с много усилия успяват да съберат 600, които Александър изоставя още на брега, като негодни за сериозна битка. Може да си направите сметка, 600 от стотици полиси, които не стават за нищо!
Сега вече знаете:
- Кои са конниците на изображенията в сърцето на Атина, на Акропола, на Партенона! - Кои са конниците изрисувани по античните вази!
- Кои са изрисувани и увековечени в стенописите в гробниците! - Кои са погребани заедно с конете си из могилите на Европа и Азия.
- Кои са жените-воини конници, наречени Амазонки. Разбирате ли, тук не става въпрос за някоя определена порода коне и дали Ахал Теке принадлежи на нашите деди, тук става въпрос изобщо за коня.
Кой народ е погребван заедно с коня си, така масово, както нашите деди???
Ако някой ви каже нещо навъпреки, накарайте го да прочете за УРДОВИЗА….
Да, Урдовиза!
Изследвайки тракийското древно селище Урдовиза се намериха кости на хиляди коне. Установи се и се Доказа, че там са Отглеждали и Селектирали хиляди коне преди повече от 6 хиляди години!!!
Разбирате ли какво ви казвам? Осъзнавате ли?
Докато в Азия тепърва са опитомявали и обяздвали коня, на нашата земя се е извършвала Селекция и Отглеждане на коне!
Разбирате ли какво означава това и каква е разликата между това един чергар да хване и укроти див кон, от това да се отглеждат и селектират коне в селище с конюшни ПРЕДИ 6000 ГОДИНИ!
Осъзнавате ли разликата?
Схваща ли се изобщо значението от всичко това…
На всичкото отгоре успяха да вземат ДНК от костите и да изпратят в Япония, където се съхранява най-голямата база данни с ДНК на коне…
Когато някой професор или доцент ви каже заучено, че това на вазата или фриза са гърци в тракийски дрехи, защото това било модата тогава, посочете му писанията на Ксенофонт и му зашийте един шамар в академичната физиономия, заради лъжата и измамата, която говори и насажда.
Докъде сме стигнали, да се налага да се борим с нашите, с нашата кръв хора, за да изплува истината…
Поста е за хора, които четат… които четат до края!
И помнят повече от 2 дни… За хора, отворени да търсят истината
. Четете хора, всичко ни е дадено и писано, няма нужда от повече. Защо все чакате някакви тайни ръкописи от подземията на Ватикана?
Дори това, което не са унищожили и са ни оставили е премного.
Защо постоянно търсите хиляди доказателства да изскочат, всичко е тук ще ни изкара очите, само трябва да повярваме!
П.С. Ето и линк към официално представяне в новините на конете от Урдовиза, да не кажете, че си измислям:
https://www.youtube.com/watch?v=CqRjgWQtvOE…
Л.Радев



Гласувай:
5



1. panazea - Много добре написано , Радостина ! Релефите , стенописите и вазите са прекрасни!
19.12.2022 20:39
Нямах достатъчно данни за всичко това , което си описала.
Как точно се казва клипа в youtube.
Панацея
цитирай
2. stuber - 123
19.12.2022 20:42
Само едно не разбирам, защо обърквате "тюрската" теория на добродан ли е, злодан ли е. Човекът отново ще прекара в безсънни нощи за да се доказва и заработи жалкото си подаяние.
цитирай
3. radostinalassa - 1. panazea - Това е от новините през 2018 г.
19.12.2022 20:48
Загадката от Урдовиза вече е разгадана. Когато преди 30 години край Китен учените изследват потънало тракийско селище от бронзовата епоха, били удивени от хилядите кости на зубри, тур, мечки, тюлени, белки и коне. Много коне.
Но учените са крайно объркани. Какво правят толкова коне в планинска и гориста местност. И от кога са там - от бронзовата епоха или от 19 век, когато наблизо е имало конеферма.

Но едва сега имаха възможност за направят въглеродно датиране. Резултатите от лаборатория в Оксфорд са неоспорими - конете на Урдовиза са от 4 хилядолетие пр. Хр. - изключително вълнуваща развръзка.
цитирай
4. radostinalassa - 2. stuber - 123
19.12.2022 20:51
Най - ми хареса, че щял да се сбърка, ако прочете и Ведите.
А там си пише, че никой не трябва да взема черен човек в семейството си. Такива хора, заедно с престъпниците са били изгонвани на запад. И сега ги виждаме западняците какви са.
цитирай
5. radostinalassa - Когато по Ведите...
20.12.2022 15:03
в Индия , Шри Ланка на Земята идват сивите / евреите/ те подкупват негрите, жълтите да им дават жени, за да станат от хермафродити в нещо като земляни.. Само славяните не продават жените си срещу злато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13359557
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК