Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01 14:17 - Статините, т.е. „митохондриални токсини“, се свързват със сърдечни заболявания, въпреки че бяха пробутвани с обещания за ЗАЩИТА на съдовата система
Автор: radostinalassa Категория: Хоби   
Прочетен: 5192 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От Итън Хъф // 04 януари 2024 г

image
Те се предписват широко като решение за запушени артерии, но статините всъщност ускоряват калцификацията на коронарните артерии, според ново проучване.

 

Изследване, публикувано в списанието Clinical Pharmacology, разкрива, че статините са по-подходящо описани като "митохондриални токсини", тъй като те нарушават нормалната мускулна функция в сърцето и кръвоносните съдове чрез изчерпване на  коензим Q10, известен също като CoQ10.

 

Антиоксидант, който клетките използват за растеж и поддържане, CoQ10 не се синтезира правилно, когато човек приема статини, както е предписано от лекарите, за предотвратяване на сърдечни заболявания, които се смятат за водещата причина за смърт в Съединените щати.

 

Също жизненоважен за производството на АТФ, основният енергиен носител в клетките, CoQ10 е абсолютно жизненоважен компонент за здравето на сърцето. Без него производството на АТФ се инхибира и тялото остава с енергиен дефицит, който според авторите на новото изследване "може да бъде основна причина за увреждане на сърдечния мускул и коронарната артерия".

 

"Ние вярваме, че много години терапия със статини води до постепенно натрупване на увреждане на митохондриалната ДНК", пишат авторите.

 

(Проверка на фактите: Холестеролът е полезен за здравето , помага за по-дълъг живот.)

 

Намалете статините и вземете CoQ10, за да оптимизирате здравето на сърцето

Проучване от 2008 г. разглежда 50 пациенти на статин, за да идентифицира странични ефекти като умора и мускулни болки, които са чести при хора с проблеми с ATP и недостатъчен CoQ10.

 

Когато на тези 50 беше казано да спрат да приемат статини и да приемат добавки с CoQ10 в продължение на 22 месеца, всички те видяха значително подобрение на симптомите си. Умората, мускулните болки, задухът, загубата на паметта и нервните болки намаляват, когато статините са спрени и се започне CoQ10.

 

Според изследователите, участващи в това проучване, страничните ефекти на статините "са много по-чести от публикуваните по-рано и са обратими с комбинацията от спиране на статините и допълнителен CoQ10."

 

Едно от ключовите хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да предотврати калцификацията в артериите, е витамин К. Лекарствата със статини нарушават производството на витамин К, което отчасти обяснява защо статините допринасят за артериалната калцификация в дългосрочен план.

 

Оптимизирането на нивата на витамин К2 в тялото помага за предотвратяване натрупването на плака и атеросклерозата, състояние, характеризиращо се с удебеляване или втвърдяване на артериите.

 

„Коронарна калцификация се случва, когато калций се натрупа в стените на коронарните артерии, които осигуряват кислород на сърцето“, съобщава една медия. „Това натрупване на плака е признак на ранна коронарна артериална болест, която може да блокира притока на кръв и да предизвика сърдечен удар.“

 

Още през 2021 г. беше публикувано друго проучване , което разглежда връзката между употребата на статини, дефицита на витамин К2 и калцификацията на коронарната артерия. Констатациите от това проучване са "в съгласие със съществуващите доказателства за положителна връзка между статините и съдовата калцификация".

 

Друго нещо, което статините увреждат, са селенопротеините, които са носители на минерала селен, друго жизненоважно хранително вещество за здравето на сърцето. Има също нарастващи спекулации, че статините предизвикват възпаление, което е друг фактор за артериална калцификация.

 

„Лекарите като цяло не са наясно, че статините могат да причинят сърдечна недостатъчност и очевидно не го разпознават“, заявяват авторите на последното проучване, добавяйки, че лекарите, които предписват лекарства за холестерол, „не могат да пренебрегнат моралната отговорност на „информираното съгласие“.“

 

„Тялото естествено произвежда повече холестерол в опит да поправи увреждането на клетъчната мембрана, причинено от свободните радикали“, пише коментатор. „Свободните радикали се провокират от токсини от околната среда, като скрита инфекция, химикали и пестициди, дори фармацевтични лекарства, които черният дроб не може да разгради.“

 

„Понижаването на холестерола влошава нещата, защото основните проблеми не се решават и важни хранителни вещества като тиамин и CoQ10 биват ограбвани от лекарството.“

 

Не се страхувайте от холестерола; прегърни го. Научете повече в Heart.news .

 

Източниците за тази статия включват:

 

TheEpochTimes.com

 

CardiacOS.net

 

ncbi.nlm.nih.gov

 

ScienceDirect.com

 

NaturalNews.com

 

OnlineLibrary.Wiley.com

 

OnlineLibrary.Wiley.com



Тагове:   НИ,   Тровят,


Гласувай:
1



1. radostinalassa - Така е ..
05.01 15:29
Докторите са обвързани с БигФарма и ни тровят с лекарствата си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13398569
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК