Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2023 20:07 - Каква е разликата между цифрова рубла и безкасовата и още 17 въпроса за парите и цифрата
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1066 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
    image  

 

Преди почти 2 седмици публикувахме видеото „ Цифрова рубла за всеки! От 1 април 2023 г. " И вече има почти 376 хиляди гледания, доста добър резултат. А сега ще отговоря на вашите въпроси, които оставихте в коментарите под това видео.

Въпрос номер 1. Този въпрос беше зададен от Павел Корчагин: „Въпрос към Владимир Туров: толкова ли е различна сегашната безналична рубла, която е на банкова карта, от цифровата рубла? С тази безпарична рубла можете да правите всички същите трикове като с цифровата. Като натиснеш клавиш на компютър в банка, може да те направят просяк и да ти писне да доказваш, че имаш нещо.

Отговор: Павел, прав си, но не сто процента. Харесвам ви. Факт е, че когато говорим за дигиталната рубла, тогава ако безналичната рубла се контролира от всяка банка поотделно, тогава данъчните власти все пак трябва да поискат информация за вас, за да я получат, Росфинмон трябва да получи информация и т.н. На. В цифровата рубла всички ще бъдем контролирани от Големия брат, наречен Централна банка на Русия. Той ще разполага с лостовете за управление, а специалисти оттам по нечие желание ще видят целия ви живот. И няма да е необходимо да се събира информация за вас. И тук всичко е нагледно.

И втората ключова разлика: безналичните рубли са трудни за проследяване. Защото когато имаш организация и си загубил чисти пари оттук, нечисти пари оттук, чисти пари оттук, нечисти пари оттук, те са се смесили и не е ясно какви пари са отишли къде.

Да кажем, че сте получили мръсни пари и сте финансирали някаква мръсна операция и така, в цифрова рубла, всяка рубла и всяко движение, цялата верига ще бъде видима от момента на раждането на тази цифрова рубла до момента на нейната смърт. Има много разлики в цифровата рубла. И тогава ще има цифров долар и така нататък.

Въпрос номер 2. Този въпрос беше зададен от Майкъл: „Въпросът е малко извън темата. Съединените щати въвеждат цифров долар от 23 юли почти едновременно с рублите в Русия, този синхрон изглежда доста странен, като договор. В Русия от 1 април 23 г. Би било интересно да се знае и тези долари, както в брой, така и в непарични средства, САЩ, разположени в Русия, ще бъдат нулирани или не? Цифровата рубла не може да бъде теглена; това може да стане само с разрешение на банката. Първо цифровото се прехвърля в безкасово, а след това безналично в пари, но това явно няма да е достъпно за всички. Ако САЩ не забранят долара в Русия, ще бъдат ли възможни същите процедури с него, както с рублата? Или все още има видима опасност САЩ да забранят руските долари да излизат от територията на Русия за световния пазар и какво тогава ще пеят централната банка на Русия и гражданите?

Отговор: Не мисля, че ще се нулира, но един от възможните сценарии е обикновените, нецифрови долари да започнат рязко да губят стойност. Това е един от сценариите. Следователно, ако Съединените щати наистина въведат дигитален долар, както пишете от 23 юли, тогава аз първо, за всеки случай, временно ще оставя долара.

Михаил, цифровата рубла не може да бъде осребрена. И не, същите процедури като с рублата са невъзможни, защото, да кажем, всеки долар, който сега превеждате на някого, той минава през клирингови центрове, контролирани от Съединените американски щати. Съответно всеки цифров долар, който прехвърлите, също ще бъде контролиран от американците.

И сега, дали транзакцията ви ще бъде пропусната или не, не знам. По същия начин и с руската рубла. Е, все едно гражданите ще се чувстват зле, да, абсолютно правилно. В ситуацията, която съществува, добре, да кажем, внимателно, неприятелските държави могат да налагат определени санкции. Затова, когато всичко започна, аз лично оставих долара, за всеки случай. За всеки случай.

Въпрос № 3. Този въпрос беше зададен от Кристина Александровна: „Много хора може да откажат цифровите пари и ще започнат биометрични данни и световен глад, но кой ще бъде отговорен за това ??? Много хора са против всичко това, особено православните християни.

Отговор: Добре, първо, Кристина, позволете ми да угодя на всички вас и мен: в Русия днес гладът е невъзможен при никакви обстоятелства. Второ, по отношение на световния глад, всичко това също са плашила и глупости, това е невъзможно. Но все пак ние не живеем в Африка и в световен мащаб, ако няма сериозни катаклизми, определено няма да има глад.

Въпрос № 4. Този въпрос беше зададен от Елена Веревитина: „Кажете ми, моля, къде и под каква форма мога да протестирам срещу въвеждането на tsifbl?“

Отговор: Елена, разбира се, ще подскажа. Уебсайтът на Централната банка е най-доброто място да оставите вашите отзиви. Безполезно е депутатите да оставят коментари. След това в Yandex въведете: „официален уебсайт на Централната банка на Руската федерация“ и оставете своя преглед.

Въпрос № 5. Този въпрос беше зададен от Вера Кочеткова: „Владимир, чудя се дали петролът, газът и т.н. също ще се продават на други страни за цифрови рубли?“

Отговор: не, Вера, невъзможно е. Валутата на международните разплащания е доларът и ние ще продължим да плащаме в долари. Сега има някои първи опити за установяване в юани и индийски рупии на ниво две държави, между Русия и Китай, например. Но нека бъдем реалисти. На общ фон това е нищожен процент. Следователно валутата на международните плащания все още е доларът и малко евро. Е, съвсем малко - това е китайският юан. Без да се обиждате всички ни, руската рубла не е валутата на международните разплащания.

Въпрос № 6. Този въпрос изисква пари от интернет: „Ако има само cbdc, как ще използвате крипто? къде да се покаже, ако няма $? и транзакциите от крипто към cbdc ще бъдат затворени?“

Отговор: Ами, първо, аз, моето семейство, моят екип и моята компания имаме възможност да оперираме с криптовалути извън Руската федерация. Второ, не всички страни по света все още са готови да въведат цифрова валута. Трето, в Европа и във всички законопроекти, които познавам, и във всички планове, които познавам, от законодателството, което познавам в Европа, няма забрани за оставяне на крипто в цифровото евро, например, и също има никакви проблеми. Например на няколко километра от мен има обменно бюро, където можете да дойдете с торба пари и да обмените на 2-2,5% на познат. Така че не виждам никакви проблеми тук.

Въпрос № 7. Този въпрос беше зададен от ЕлектроСафоново: „А какви атрактивни условия има Централната банка? интерес? Няма нито един от тях. Доставка на метали? Също така не. Значението на числото за индивида?

Отговор: слушайте, има концепция на Централната банка за цифровизацията и финансовата система по този въпрос. Отпечатано е, внимание, на 83 страници с дребен почерк! От къде знаеш? Аз самият проучих всичко подробно, дори ви разказах за това. И повярвайте ми, те измислят екстри. Как да те привлекат там - те измислят екстри. Всичко е наред. Друго нещо е, че вероятно няма да могат да ви съблазнят конкретно. Но у нас много хора ще се прелъстят.

Въпрос № 8. Този въпрос беше зададен от Олег Козинцев: „Изгледах го до края. Ако това е p2p система, тогава възлите във всеки град, може би област, ще свършат работа. Откъде да вземем всички тези пари за издръжка? Трябва и оборудване да се купува, да се поддържа, да се наемат ИТ специалисти, които не са с малки заплати. Да, и има малко добри кадри, останаха много.

Отговор: всъщност концепцията на Централната банка казва, че те няма да правят възли в нито един град, в нито един район, те ще имат всичко. Те ще съхраняват цялата тази информация някъде в Централната банка.

Олег, за Централната банка проблемът е откъде да вземем парите, не е проблем. Можете да закупите печатарска преса. И тогава Централната банка написа проектозакон, че всъщност те ще определят комисионна за всяка цифрова транзакция в рубли, но ще ви начисляват комисионна, така че няма проблеми с парите.

Това беше направено преди няколко години, течеше цялата минала година. И тя беше успешна. Нашата Централна банка, Олег, няма проблеми нито с парите, нито със специалистите, нито с това да им плаща достойни заплати.

Въпрос № 9. Този въпрос беше зададен от Марина: „А с фигурата, ще кажа това, за нас това, което е обявено за доброволно, веднага става задължително, както при ваксинациите, помните ли?“

Отговор: Мисля, че тук няма да има принуда. Просто ще се създадат условия, така че вие самите да искате да отидете там.

Въпрос № 10. Този въпрос беше зададен от Светлана: „Къде да отида, за да открия сметка в чужбина?“

Отговор: за да си открия сметка в чужбина в наше време, по време на санкции... Отново в коя чужда държава? Ако говорим за Съединените американски щати, тогава там нищо не се изисква, просто отидете в американска банка с паспорта си и отворете сметка лесно, в Ню Йорк, навсякъде. Но сега времената са други, много са се променили. Следователно, ако говорим за Европа, тогава първо се нуждаете от разрешение за пребиваване, за да си отворите сметка. Къде да кандидатствам? Е, в Европа се свържете с мен в Telegram: https://t.me/turov_v . Ще ти изпратя файла, а ти решаваш. Ако сте в Турция, тогава се свържете с моята компания "Туров Инвест", където директорът Потапов Сергей. Той ще помогне, ще направи всичко.

Въпрос # 11. Този въпрос беше зададен от Ugene: „Ако ще се преобразуват в CR, защо тогава печатат fiat сега?? Несъответствие“.

Отговор: Не знам. Ако не знам отговора на даден въпрос, ще отговоря честно.

Въпрос номер 12. Този въпрос беше зададен от Татяна Кравченко: „Възможно ли е без вашите сметки? Пенсионери сме - какви сметки, какви долари?

Отговор: скъпа Татяна, това не е за мен. Прав си да се възмущаваш, но тя вероятно се е обърнала към Централната банка. Не го водя аз, той се представя от Елвира Сахипзадовна Набиулина, която е начело на Централната банка. И законът ще бъде приет всъщност от депутатите от Държавната дума, Путин Владимир Владимирович ще подпише закона. Вероятно сте чували това име.

Въпрос № 13. Този въпрос беше зададен от Константин Сидоров: „А ако отидете в злато или сребро?“

Отговор: Добре, но не и в Русия. Опитайте чрез Австралийския монетен двор, всичко може да се направи онлайн. Защо не трябва да се купува злато в Русия е отделен въпрос. Не и в Русия.

Въпрос № 14. Този въпрос беше зададен от Кира Лапа: „Ами минусите? Вече провеждате кампания?

Отговор: Скъпа Кира, вероятно си помислихте, че водя кампания за цифрова рубла. Моля, гледайте видеото отново. Казах, че всъщност ще се въздържа от използването на цифрови рубли. И ми казваш, че те агитирам за това, сигурно си ме объркал с някой друг.

Въпрос № 15. Този въпрос беше зададен от Маргарита: „Какво означава да раздвижиш бизнеса? Вече ще има цифрови данъци и електронен подпис чрез биометрия. За бизнес с подставени глави или какво?

Отговор: Маргарита, ще се занимаваш ли с престъпен бизнес, че трябва да го регистрираш за кандидати? Ако ще правите честен бизнес, защо да го регистрирате за друг? Не виждам проблем да започна собствен бизнес.

Въпрос № 16. Този въпрос беше зададен от Людмила Попова: „Какво са западните сметки за обикновените хора?“

Отговор: никакви западни сметки за обикновените хора, прав си. Вие сте напълно прав, в този случай има повече пари в брой и малко безкасови, ако не искате да пипате цифровата рубла. Прекрасно разбирам, че всеки има различни възможности, различни цели, различни задачи.

Въпрос № 17. Този въпрос беше зададен от Игор Севастянов: „Турция приема ли цифровата рубла?“ Отговор: не, Турция е друга държава и тя не приема цифровата рубла и никога няма да я приеме. Турция има турски лири, те приемат само турски лири, но еврото и доларите също са добре дошли там. По този въпрос рублата не е добре дошла в Турция. 


Тагове:   Сега,   четете,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13398569
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК