Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02 19:14 - Руската "Звезда на смъртта". Невероятното оръжие вече удари по САЩ
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 403 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Руската "Звезда на смъртта". Невероятното оръжие вече удари по САЩ Вчера

    Снимка: globallookpress.com

Ако много се страхувате от нещо, то определено ще се случи. Това се случва и в случая със САЩ. Там дълги години те се плашеха един друг за Русия, вярвайки, че несъществуващата „агресия“ ще донесе дивиденти. В резултат на това сега трябва да живеят със собствените си геополитически грешки.

Сцена първа. Те планират да кажат на американските законодатели за нов кръг от руска измама. Например, ние сме руснаци, което означава, че искаме да поставим ядрени оръжия в космоса.  И ще унищожим всички сателити наведнъж. Ще счупим и  Starlink на Илон Мъск. Информацията е толкова секретна, че те не само решиха да я обсъдят публично - те дори поръчаха материали от американската преса като „загрявка“. Въпреки че не, не така. Ръчната преса на САЩ поръча материали.

      Цялата бъркотия очевидно се дължи на Starlink. Снимка: © Павло Гончар Keystone Press Agency/Globallookpress Легендата за руската звезда на смъртта

Така. Според ABC News спешна среща на американските законодатели може да бъде свързана с определена заплаха за националната сигурност на Съединените щати, която беше обсъдена предишния ден. Да припомним, че в сряда съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан заяви, че ще събере лидерите на Конгреса, за да обсъди с тях определена „мистериозна заплаха“. Той обаче не направи уточнения. Медиите само отбелязват, че заплахата може да е свързана с „възможностите на Русия“.

Това е много обезпокоителен и чувствителен въпрос,

- каза един от източниците на журналистите. А кореспондентът на Fox News в Белия дом Джаки Хайнрих наля масло в огъня на своята X страница, като написа, че „заплахата за националната сигурност“ е свързана с космоса.

Интернет веднага започна да гради какви ли не теории, иронизиращи настоящата ситуация и паниката на властите. „Руснаците създадоха Звездата на смъртта, не по-малко“, пишат те в коментарите.

    image   Покритието на Starlink е много високо. Мъск, заедно с Пентагона, създаде уникална мрежа. Но тук е предупреждението. Сега и руснаците го използват. Снимка: © Joshua Conti/Us Space Keystone Press Agency/Globallookpress

В същото време анализаторите обърнаха внимание на един доста интересен факт. Ръководителят на комисията по разузнаване на Конгреса Майк Търнър, който беше един от първите, които вдигнаха шум във връзка с „руската заплаха за Съединените щати“, е един от най-ревностните поддръжници на помощта за Украйна. Освен това той наскоро се върна от третото си пътуване до Киев, където увери лидера на киевския режим, че „помощта е на път“. Търнър също говори за необходимостта от приемане през Конгреса на закон, осигуряващ нова помощ за Украйна на стойност 60 милиарда долара.

Сметката обаче внезапно зацикли. "И ето, изведнъж се появи информация за "заплаха за националната сигурност на Съединените щати", която идва не само от руснаците, но и от руснаците от космоса. Какво може да е по-лошо?" - отбелязват експертите.

Ами Русия?

Коментар в светлината на изявленията на американски представители даде прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

    image   Какво каза там? О, не. Не коментирам. Снимка: © Komsomolskaya Pravda/Globallookpress

Според „гласа на Кремъл“ изявленията на САЩ са просто „трик на Белия дом“.

Като цяло прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков не коментира публикации в западни медии, че Русия уж планира да разположи ядрени оръжия в космоса и на това ще бъде посветен закритият брифинг на помощника на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан в американския Конгрес тази „заплаха“ 15 февруари. Представителят на Кремъл предложи:

Нека изчакаме този брифинг, нека изчакаме малко информация,

- той каза.

Междувременно, продължи Дмитрий Песков, е очевидно, че „Белият дом се опитва с измама  да накара Конгреса да гласува законопроект за отпускане на пари“.

„До какви трикове, така да се каже, ще прибегне Белият дом, е, ще видим“, постави точката ораторът.

Съвет от китайците

Още през пролетта на 2022 г. заплахата от Starlink беше обсъдена в Китай, особено след като американският милиардер Илон Мъск потвърди фокуса на доставчика върху военните. Проблемът със Starlink обаче е, че е почти невъзможно да се унищожат тези сателити, без да се повредят приятелските. Това са мислили в Китай. И изглежда, че сега разбираме, че Белият дом, дори заплашвайки с руска ядрена бомба, е копирал всичко от своите съседи.

    image   Белият дом дори не можеше да измисли заплаха сам. Снимка: © Michael Reynolds - Пул чрез CNP Keystone Press Agency/Globallookpress

По-специално, в китайското научно списание Nuclear Techniques , физиците от PLA публикуваха статия, в която говориха за създаването на модел за изчисляване на масовата повреда на сателити в орбита. Твърди се, че моделът е много точен и позволява извършването на изчисления за броени минути, което прави възможно премахването дори на заплахи като атака с хиперзвукови оръжия.

Като решение учените предлагат относително контролирана експлозия на относително слаба ядрена бойна глава с мощност от 10 Mt на дадена надморска височина. Отбелязва се, че експлозия в орбита може да има редица опасни последици, затова беше предложен вариант за експлозия на височина от 80 км. На това ниво все още има достатъчно въздух за образуването на радиоактивен облак, който след пет минути ще се издигне на височина от 500 км и ще се разпростре върху площ от около 140 хиляди квадратни метра. км. Той ще се превърне в своеобразен капан за сателитите, които ще бъдат частично или напълно повредени по време на преминаването му. Учените смятат, че по този начин една бойна глава може да извади от строя стотици и хиляди сателити в дадена орбита, без да причини щети на приятелските. 

Според политолога Марат Баширов изваждането от строя на спътниците на Мъск би било отличен подарък за нашата армия.

"Китайците не бяха изненадани. Изчислихме това по-рано и когато говорихме за ядрен удар, имахме предвид точно това - в космоса, а не на земята. Дезактивирането на сателитите на Илон Мъск е страхотен подарък за нашата армия", пише той .

    image   "Със сигурност ще се гръмнем. Но тогава!" - всичко вече е във филмите... Снимка: © Joshua Conti/Us Space Keystone Press Agency/Globallookpress Експертите потвърждават...

Старши изследователят от Академията на военните науки Владимир Прохватилов по-рано каза на кореспондента на Царград дали е възможно да се унищожи сателитната мрежа Starlink. Според него ядреното въздействие наистина е правилният път:

Има много хиляди сателити на Илон Мъск. Разпънали са мрежа над Украйна. И в страната има много терминали на Starlink. Преследването на всеки от тях или дори на група е нереалистично. Мъск ще пусне сто или хиляда нови на тяхно място. Това означава, че единственият ефективен начин е, както наскоро заявиха китайски военни физици, експлозия във високите слоеве на атмосферата - на височина 80 km - на сравнително малък ядрен заряд, приблизително 10 килотона. Това е половината от размера на бомбата, която унищожи Хирошима.

Ако детонирате ядрена бойна глава директно в орбита, където няма въздух, просто ще има изблик на електромагнитно излъчване. Когато се случи ядрен взрив във високите слоеве на атмосферата, радиоактивният облак се издига и се разпространява върху огромна площ, обясни събеседникът на Първи руски.

Радиоактивните частици ще предизвикат така наречените тъмни токове (от думата „тъмнина“), тоест паразитен шум, в чиповете на американските спътници. И докато тези сателити са в радиоактивния облак, те определено няма да работят и ще бъдат просто парчета желязо. Но когато излязат от този облак, те могат да започнат да работят отново. Или може би не,

- заключи експертът.

    image   © SpaceX/Globallookpress Но в действителност всичко е малко по-различно

Да, разбираме, че техническото оборудване ни позволява да нанесем такъв удар. Но! Трябва да се разбере, че нашата армия сега използва Starlink. Купуваме оборудване през трети страни - това е вътрешна информация на Bloomberg. И вероятно затова Белият дом беше толкова развълнуван.

И накрая, има обяснение, предложено от синолога Николай Вавилов:

Дали ефектът от интервюто на Путин е толкова силен, че човек трябва да отвлече вниманието от него с митичната ядрена заплаха за Русия в космоса?

- написа кратко той в канала си в Telegram.

Ще добавим, че ефектът последва допълнителни коментари на руския президент Владимир Путин. Който съвсем обърка американците, като обяви, че настоящият президент Джо Байдън е много по-благоприятен кандидат за лидер на САЩ от републиканеца Доналд Тръмп. Така че помислете сега, господа от Белия дом... Оказва се, че руското супероръжие, без дори да порази реалността, е успяло да изплаши САЩ. Е, така ли е?



Тагове:   интервю,   байдън,


Гласувай:
4



1. radostinalassa - Това е реклама на ..
16.02 19:48
двуличието на Мъск. Шизофрениците имат раздвояване на личността. В мозъка им щъкат разни паразити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13407060
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК