Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2020 13:24 - Специалните сили на НАТО се готвят за тайно проникване в Русия
Автор: radostinalassa Категория: Новини   
Прочетен: 374 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


/Поглед.инфо/ САЩ отвориха нова военна структура в Прибалтика - база за силите за специални операции и специални сили. Какво ще прави това военно подразделение, какви бойни средства ще използва и защо е потенциално изключително опасно за отбраната на Русия, особено в евентуален предвоенен период?

Вестникът на Министерството на отбраната на САЩ „Старс енд Страйпс“ официално обяви разполагането на нова база на американски специални сили в Латвия. За да бъдем точни, това е по-скоро летище за отскок за специалните сили на САЩ, което се намира във Великобритания. Очаква се новото съоръжение да разшири операциите на НАТО в Балтийския регион.

САЩ вляха 3,7 милиона долара в базата чрез Европейската инициатива за ограничаване, програма на Пентагона, която финансира усилията за „предотвратяване на руската агресия“ на източния фланг на НАТО. „Този проект, заедно с други важни европейски отбранителни инициативи, представлява непоколебим ангажимент към нашия приятел и съюзник Латвия“, заяви по време на церемонията по откриването на базата подполковник Хуан Мартинес, представител на командването на САЩ за специални операции в Европа.

Всъщност, разбира се, това изобщо не е защитно съоръжение. През последните пет години Пентагонът похарчи стотици милиони долари в Прибалтика за подобряване на военната инфраструктура и провеждане на допълнителни учения, подготвяйки си плацдарм срещу Северна Русия. Следователно тези разходи са много условно с отбранителни цели.


Дори може да се каже, че от гледна точка на руските отбранителни интереси, създаването от САЩ в балтийските страни на пункт за приемане и обслужване на конвертоплани CV-22 от 352-та ескадрила на Силите за специални операции на САЩ преминава „червената линия“. И най-вече заради плановете за използване на тези ротационни крилати превозни средства, които при никакви обстоятелства не са отбранителни оръжия: те са предназначени за десант на войски, а десантът е чисто настъпателна операция. Така новото съоръжение със специално предназначение разполага със сервиз, склад за боеприпаси и два конвертоплана. Средствата са предназначени да дадат възможност на силите за специални операции "бързо да влизат и излизат от района на операциите и да извършват техническо обслужване", каза Мартинес.

Какво означава това? Каква „област на действие“ може да се има предвид тук? Благодарение на новото съоръжение за специални сили на НАТО в балтийските държави приблизително четири щатни групи със специално предназначение могат едновременно да бъдат изтеглени по въздух в руския тил. В края на краищата, CV-22 „Оспри“ е способен да поеме на борда и да стовари 24 парашутиста. Освен това тази машина може да каца и да излита от ограничена площ. Максималната му скорост в самолетен режим е 565 км / ч, а бойният му радиус е 690 км. Радиусът при натоварване като амфибия е 722 км.

Тоест, ако е необходимо, тези конвертоплани могат да стоварят специални сили на НАТО по условен маршрут от Рига до Тула - това е самата „зона на операции“. Разбира се, тук е необходима значителна забележка. Специалните сили на НАТО ще могат да направят всичко това, само ако тези апарати успеят да преодолеят руската линия за ПВО. Но като се има предвид, че тези машини са направени главно от композитни материали и могат да летят на изключително ниска надморска височина, по принцип тази задача не изглежда невъзможна. Те могат да останат невидими за руските радари.

 

На пръв поглед това не е много. Какво могат да направят четирите групи специални сили срещу всички руски въоръжени сили?

Но това не са само четири групи. Тези единици могат да отделят от състава си осем групи, които от своя страна могат да бъдат допълнително разделени на двойки. И тогава това вече не са четири, а 24 ултра малки групи. И всяка от тях е способна да организира саботаж в големи руски предприятия, включително например, атомни електроцентрали. Или да наруши разполагането на силите на руската армия.

Припомняме, че германците по време на военните години просто сменят табелите, премахват регулировчиците на движение и поставят свои собствени - и нарушават разполагането на съюзническите сили, чиито формирования просто отиват на грешното място. И освен това те прехвърлят координатите на струпванията на войски и оборудване в щаба си и авиацията нанася бомбени удари на посочените места.

Специалните сили на НАТО са в състояние да организират опити за убийство на командири на големи формирования на руската армия. В допълнение, тяхната задача може да включва опит за отравяне или замърсяване на водните запаси. Кой знае какви други „добри“ дела може да извърши този „пионерски отряд“? И предвид факта, че новото съоръжение може да се превърне и в трамплин за местните специални части, сред които има много, които говорят руски, въпросът за откриването на тези групи от военните контраразузнавателни агенции и ФСБ се усложнява бързо.

За кого е построено новото съоръжение?

Кой точно ще се оттласква от това летище за отскок? Нищо не се казва за специалните сили на САЩ, които могат да използват тези машини и тази база. Въпреки че си припомняме, че по време на ученията в балтийските държави действаха войски от 19-та специална група на Националната гвардия на САЩ. Но те по-скоро действат като инструктори.

Като се има предвид, че американците се опитват да решат проблемите си със силите на своите съюзници, логично е да се предположи, че те ще се опитат да изпратят своите балтийски колеги в руския тил. Във връзка с това е възможно новата базова площадка да се използва предимно от местните специални части на Латвия и Естония. Те са създадени, действат и вече са придобили боен опит в Афганистан.

Силите за специални операции на Латвия са представени от специална оперативна група, която се състои от щаб, три ескадрили (A, B, C), ескадрила за бойна подкрепа и тренировъчна ескадрила. Първоначално, когато беше създаден отрядът, той беше по-фокусиран върху антитерористични задачи. Персоналът обаче практикува разузнавателни и диверсионни операции и водене на нетрадиционна (партизанска) война. Според Мартинес друг проект в Латвия, който е близо до завършване, е съоръжение, което ще увеличи броя на оборудването и персонала, които могат да се преместят в балтийската държава за обучение или в отговор на криза.

С участието на Естония

Освен това нека си припомним още един подобен и не по-малко важен обект в Прибалтика. Американците инвестираха 10,8 милиона долара за подобряване на естонската авиобаза „Емари“, като работата беше завършена през юли 2020 г. От май 2014 г. съюзниците на НАТО в Естония използват авиобазата заедно с литовската авиобаза „Зокнай“ край град Шяуляй.

Бойците от НАТО остават в базата четири месеца, след което се въртят. До края на август 2014 г. в авиобаза „Емари“ са базирани четири датски изтребителя F-16. Освен това четири „Юрофайтър Тайфун“ от ВВС на Германия, Испания и Великобритания са базирани на свой ред на базата.

Базата се използва активно и за краткосрочно базиране на самолети на НАТО по време на учения. През септември 2015 г. изтребителите от пето поколение F-22 от 95-та ескадрила на американските ВВС посетиха авиобазата. Взето е решение за разполагане на американския щурмов самолет A-10 в авиобазата.

Може да се предположи, че естонските специални сили могат да използват модернизираната авиобаза „Емари“, за да подготвят и извършат изтеглянето на своите специални части по въздух в руския тил. В крайна сметка Естония има и свои сили за специални операции, които първоначално са били сформирани на базата на разузнавателен батальон. Естонската група включва: армейското подразделение „Мааваги“ (това е основното специално подразделение на естонските сухопътни сили), „Мереваги“ ( специалните сили на флота) и „Охуваги“ (специалното подразделение на ВВС).

Може да се припомни, че, страхувайки се от „руската агресия“, балтийските съседи преди няколко години заложиха на развитието на специалните сили и организацията на партизанските действия, следвайки латвийската поговорка „Малката котка събаря голямата каруца“. В Литва, например, бяха създадени така наречените Доброволни регионални сили за отбрана. Те се състоят от около 500 военнослужещи и 4900 доброволци. Въпреки това, освен доброволци, Литва има свои сили за специални операции от 2008 г., които се състоят от щаб, батальон от командоси „Вит Велики“, специални сили, екип за подводни операции и специално оперативно звено хеликоптери.

Към днешна дата тези сили също не се готвят да отблъснат предполагаемата „руска агресия“, но в съответствие с нападателната концепция на НАТО са готови да действат на руска територия. Не бива да се забравя, че Литва има дълга граница с Калининградска област, която ще бъде атакувана първа - и литовците, заедно с поляците, ще бъдат в челните редици на атаката на НАТО.

Декларирайки отбранителни задачи и демонстрирайки загриженост за възможността за "руска агресия", балтийските страни все повече се въвличат в агресивните планове на САЩ и НАТО. По този начин ръководството на тези държави създава реална - за разлика от измислената руска - заплаха за своите държави. Всъщност в случай на атака срещу Русия от балтийска посока именно тези територии ще се превърнат в един от основните обекти за използване на руско оръжие.

Превод: В. Сергеев



Тагове:   база,   НАТО,   латвия,   подготовка,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13373275
Постинги: 11685
Коментари: 18504
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК