Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2023 15:20 - Федералният резерв току-що взе спешно решение, което фундаментално ще промени банкирането в Америка завинаги
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 3393 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

 

Мислехте ли, че Федералният резерв просто ще стои и ще гледа как банковата система на САЩ напълно се срива? В отговор на зашеметяващите фалити на Silicon Valley Bank и  Signature Bank , Федералният резерв обяви спасителен план в неделя вечерта, който радикално ще промени банкирането в Америка завинаги. Всички депозити в Silicon Valley Bank и Signature Bank ще бъдат напълно гарантирани и ще бъдат налични в понеделник. Разбира се, Федералният резерв не може просто да направи изключение за тези две банки. Ако ще направят това за тях, това означава, че ще трябва да го направят и за всички останали. Това означава, че от този момент нататък Федералният резерв по същество обещава да гарантира всяка банкова сметка в Америка. Имайки предвид факта, че повече от 19 трилиона долара  са депозирани в американски банки, което е доста обещание.

(Статия от Майкъл, препубликувана от EndOfTheAmericanDream.com )

Искам да ви покажа, че не преувеличавам ни най-малко. Следното е съобщението за този нов план, което току-що беше публикувано  на официалния уебсайт на Федералния резерв ...

За да подпомогне американския бизнес и домакинства, Бордът на Федералния резерв обяви в неделя, че ще предостави допълнително финансиране на отговарящите на условията депозитарни институции, за да гарантира, че банките имат способността да посрещнат нуждите на всичките си вложители. Това действие ще засили капацитета на банковата система да защитава депозитите и да гарантира непрекъснатото предоставяне на пари и кредити за икономиката.

Федералният резерв е готов да се справи с всеки натиск върху ликвидността, който може да възникне.

Допълнителното финансиране ще бъде предоставено чрез създаването на нова Програма за банково срочно финансиране (BTFP), предлагаща заеми с продължителност до една година на банки, спестовни асоциации, кредитни съюзи и други отговарящи на условията депозитарни институции, залагащи държавни облигации на САЩ, дълг на агенции и обезпечени с ипотека ценни книжа и други квалифицирани активи като обезпечение. Тези активи ще бъдат оценени по номинал. BTFP ще бъде допълнителен източник на ликвидност срещу висококачествени ценни книжа, елиминирайки нуждата на институцията бързо да продава тези ценни книжа в моменти на стрес.

С одобрението на министъра на финансите, Министерството на финансите ще предостави до 25 милиарда долара от Фонда за стабилизиране на обмена като предпазен механизъм за BTFP. Федералният резерв не очаква, че ще е необходимо да се черпи от тези резервни фондове.

След като получи препоръка от управителните съвети на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) и Федералния резерв, министърът на финансите Йелън, след консултация с президента, одобри действия, които да позволят на FDIC да завърши решенията си за Silicon Valley Bank и Signature Bank в начин, който напълно защитава всички вложители, както застраховани, така и незастраховани. Тези действия ще намалят стреса във финансовата система, ще подкрепят финансовата стабилност и ще сведат до минимум всяко въздействие върху бизнеса, домакинствата, данъкоплатците и икономиката като цяло.

Бордът внимателно следи развитието на финансовите пазари. Капиталовите и ликвидните позиции на банковата система на САЩ са силни, а финансовата система на САЩ е устойчива.

Депозитарните институции могат да получат ликвидност срещу широк набор от обезпечения чрез прозореца за отстъпки, който остава отворен и достъпен. В допълнение, прозорецът за отстъпка ще приложи същите маржове, използвани за ценните книжа, отговарящи на условията за BTFP, като допълнително ще увеличи стойността на заема в прозореца.

Бордът наблюдава отблизо условията във финансовата система и е готов да използва пълния си набор от инструменти за подкрепа на домакинствата и бизнеса и ще предприеме допълнителни стъпки, ако е необходимо.

Моля, не преглеждайте тези параграфи.

Отделете време да ги прочетете подробно, защото това, което Фед току-що направи, буквално променя всичко.

Отсега нататък никой няма да се притеснява, че банката му ще фалира, а Фед реши напълно да прекрати войната срещу инфлацията.

Ако техническият език ви обърква, ето  превода на Zero Hedge ...

Превод: цикълът на нарастване на Фед е мъртъв и погребан и тук идва следващият кръг от масивни инжекции на ликвидност. Това също означава, че Фед, Министерството на финансите и FDIC току-що са преживели най-опустошителното унижение в новата история – само преди 4 дни Пауъл каза на Конгреса, че може да повиши 50bps и тук сега използваме средства на данъкоплатците, за да спасяваме банки, които са се сринали, защото  са дори не можеше да се справи с 4,75% и някак Фед няма представа!

Този анализ е точно за парите.

Предупредих, че нашата система не може да се справи с по-високи лихвени проценти, а по-високите проценти са пряко свързани с колапса на Silicon Valley Bank.

Така че няма да има повече повишения на лихвите.

Всъщност изобщо не бих се изненадал, ако Фед започне да намалява лихвите много скоро.

В допълнение, всички свежи пари, които Фед ще инжектира във финансовата система сега, ще бъдат силно инфлационни.

Казват ни, че планът на Фед няма да струва нито стотинка на данъкоплатците, но истината е, че инфлацията е данък върху всички нас.

Така че финансовата общност може да възхвалява тази „извънредна намеса“ на Фед, но неизбежно ще има много висока цена, която да платите за пръскането на пари толкова безразсъдно.

Но какъв друг избор имаше Фед?

Както многократно съм  предупреждавал моите читатели , нашата фундаментално погрешна система просто не може да оцелее без изкуствена подкрепа.

 

И както Бил Акман отбеляза, ако Фед просто беше стоял отстрани и не беше направил нищо, щяхме да сме изправени пред кошмарен сценарий още следващата седмица...

През последните няколко дни наистина стигнахме до ръба на пропастта.

Но сега Федералният резерв се притече на помощ и всичко е наред, нали?

Иска ми се това наистина да е вярно.

В резултат на безразсъдната стратегия на Федералния резерв за повишаване на лихвените проценти, американските банки сега се намират на  620 милиарда долара  нереализирани загуби.

Това е „милиард“ с „б“ и това е бомба със закъснител, която няма да изчезне скоро.

Междувременно жилищният балон се спуква, ние се насочваме към най-тежката криза с търговски имоти в цялата история на САЩ и сега вярата в банковата система на САЩ е силно разклатена.

Тази криза дори не е близо до своя край.

И всеки път, когато някъде има ново изригване, Фед ще се опита да потуши пламъците с щедри инжекции на свежа ликвидност.

На практика всички ръкопляскат, когато Федералният резерв започне да пръска пари наоколо, но досега всички трябва да осъзнаем, че тази история няма да има щастлив край.

Прочетете повече на:  EndOfTheAmericanDream.com



Тагове:   фалш,   Фед,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13372294
Постинги: 11685
Коментари: 18504
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК