Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2022 19:45 - Вижте ядрения влак-призрак на СССР – кошмарът на американците /ВИДЕО/
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1780 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Легендарните съветски ядрени влакове дълго време не дават покой на  Съединените щати. Абсолютно неразличими от товарните, те кръстосват из целия СССР, готови във всеки един момент да ударят врага, насочил оръжията си към Съветския съюз.

https://www.informiran.net/%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d1%8f%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%ba-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%81%d1%81%d1%80-%d0%ba/- Видео
image


Повечето наземни ракети-носители през 70-те години на миналия век са добре познати на потенциалния враг. СССР решава да скрие коз в ръкава си и да бъде една крачка пред възможния противник – за тази цел на въоръжение в Съветския съюз са приети бойни железопътни ракетни системи (БЖРК).

С развитието на системите за космическо разузнаване става все по-трудно да се гарантира тайната на местоположението на ядрените оръжия, което създава опасност от тяхното унищожаване от вражески ракети в случай на широкомащабна война. Базираните в минни комплекси, например, са специално надеждно укрепени и затворени с многотонни „капаци“ от бетон, които могат да издържат налягане до сто атмосфери.

Но скриването на ракетите в мините е не особено надеждно според военните – тогава в СССР и САЩ са разработени мобилни наземни ракетни комплекси (ПГРК), които са способни тихо да навлизат в райони на бойно патрулиране. Руснаците обаче решават да не спират дотук и поставят ядрени оръжия директно на релсите.

Съединените щати проектират подобен ракетен влак Mobile Minuteman през 60-те години на миналия век, но той скоро е изтеглен от експлоатация, тъй като се оказва твърде сложен и скъп. За разлика от американците, СССР стига до края и прави наистина неуловим ядрен влак.

Основните му предимства са, че може лесно да преодолее до хиляда километра на ден, а поради минималните външни разлики от цивилните влакове е почти невъзможно да бъде засечен и разпознат на огромната територия на Съветския съюз.

Благодарение на голямото разклонение на железопътната мрежа, атомният влак може да бъде преместен до всяка точка в най-кратки срокове. По този начин, в случай на широкомащабна война и вражеска атака, Москва има шанс да нанесе мощен ответен удар на територията на врага, дори при пълно унищожаване на всички останали оръжейни системи.

Бойните железопътни ракетни системи се състоят от дузина вагони, три от които са пригодени за пускови установки на междуконтинентални балистични ракети. Останалите съдържат отделения за бойно управление и комуникации, както и жилищни помещения и складове за гориво и храна за военните.

Поради много голямата маса на БЖРК, част от железопътните линии са подсилени, а вагонът с пусковата установка получава осем колела, вместо стандартните четири. В същото време специални устройства позволяват да се разпредели натоварването на влака между предните и задните вагони.

Ракетата с твърдо гориво RT-23UTTKh „Молодец“ е разработена специално за ядрения влак. С десет ядрени бойни глави тя може да удари цел на разстояние повече от десет хиляди километра и да унищожи една не голяма европейска държава. Тази ракета, тежаща сто тона и дълга повече от 20 метра, се намира в стандартен товарен вагон. Ако е необходимо, влакът може да спре всеки момент, за да изстреля бойни глави. След изстрелването на междуконтинентална балистична ракета влакът почти веднага напуска мястото.

По време на подготовката на проекта атомният влак е подложен на различни тестове. При един от тях ракетния железопътен състав е поставен под ударна вълна с мощност хиляда тона тротилов еквивалент. Ракетната система достойно издържа това натоварване.

Ядрените влакове се движат през територията на СССР само за няколко години, тъй като тези оръжия и в такова количество се превръщат в истински шок за западните страни, които още през 1991 г. се споразумяват със съветското ръководство да отмени бойните патрули на БЖРК. През 1993 г. е подписан договорът СНВ-2, с който САЩ постигат ликвидирането на такива комплекси. По-късно, през 2005 г., ракетните влакове са окончателно изтеглени от експлоатация, демонтирани и унищожени.

Днес има сериозна вероятност ядрените влакове отново да на служба в руската армия. В началото на 2000-те се появява идея този тип оръжие да се пресъздаде и да се нарече „Баргузин“. Новият комплекс трябва да бъде  външно неразличим от обикновен товарен влак. Във вагоните трябва да са  разположени три междуконтинентални балистични ракети с тридесет бойни глави с мощност 550 килотона всяка. През 2016 г. новият комплекс успешно преминава първия етап от изпитанията на ракетите.

През 2017 г. се появява информация за спиране на работата по проекта, но руското министерство на отбраната заявява, че страната няма да се откаже от ракетните влакове. Наскоро генералният конструктор на Московския институт по топлотехника, академик на Руската академия на науките Юрий Соломонов, говори за разработването на унифицирана ракетна система „Ярс“ с възможност за базиране на влакове. Всичко това предполага, че ще има нови секретни ядрени влакове! А може би вече дори са влезли в експлоатация и патрулират из огромната руска територия всявайки ужас у противниците.

 

 Informiran.net!




Гласувай:
4



1. raders - :) ЦЦЦ. . . . цървули няма, пищов и...
09.10.2022 23:07
:) ЦЦЦ....цървули няма, пищов иска .
цитирай
2. radostinalassa - Янките нямат влак призрак, така е...
10.10.2022 16:07
До США има ли 10.000 км? Напиши стихчета за влака на янките.
цитирай
3. radostinalassa - Най - после истината задмина...
16.10.2022 12:31
малоумните ботчета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13069852
Постинги: 11525
Коментари: 18285
Гласове: 6653
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години