Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2023 20:13 - Проучване: Ваксините срещу COVID-19 са свързани с повишен риск от мозъчни съсиреци и инсулт, когато се комбинират с ваксини срещу грип
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове:
2



 От Зоуи Скай // 09 ноември 2023 г

image
Подробен анализ на данните от Центровете за медицинска помощ и медицински услуги (CMS) от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) разкри, че ваксините срещу коронавируса Ухан (COVID-19) са свързани с повишен риск от мозъчни съсиреци и инсулт при по-възрастните хора .

 

Анализът също така разкри, че рискът е по-голям, ако човек получи ваксина срещу COVID-19 в същия ден като ваксина срещу грип с висока доза или адювант.

 

Анализът на Medicare-FDA е второто проучване, което открива възможна връзка между инсулт  и COVID-19 и ваксини срещу грип, но лечебното заведение все още твърди, че рискът е малък.

 

Кардиологът от клиниката в Кливланд д-р Стив Нисен обаче заяви, че „ абсолютният риск е нищожен “, особено в сравнение с риска за хората над 85 години да умрат от COVID-19.

 

Марко Кавалери, ръководител на службата за биологични заплахи за здравето и стратегия за ваксини в Европейската агенция по лекарствата , обясни, че прилагането на ваксини срещу грип и COVID-19 по едно и също време е обща стратегия със здравните служители, които искат да повишат усвояването на ваксините и да се справят с всякакви логистични тежести.

 

Подобно на други така наречени експерти, Кавалери каза, че все още не е убеден, че увеличението на риска от инсулт е реално. Той също така отбеляза, че инсултът и свързаните с него здравословни проблеми са по-чести сред хората на 85 или повече години.

 

Американски служители за първи път съобщиха за възможна връзка някъде около 2022 г.

 

По това време данните от Vaccine Safety Datalink предполагат, че американците на възраст 65 или повече години може да са изложени на повишен риск от исхемичен инсулт , който прекъсва кръвоснабдяването на мозъка, в рамките на 21 дни след получаване на двувалентната ваксина срещу COVID-19 на Pfizer, предложена миналата есен .

 

 

Vaccine Safety Datalink е федерална система за наблюдение на безопасността.

 

В неотдавнашното проучване изследователи от FDA и CMS оцениха риска от инсулт сред близо 5,4 милиона бенефициенти на Medicare на възраст над 65 години. Изследователският екип изследва здравните досиета на тези, които са получили бивалентна ваксина срещу COVID-19 самостоятелно или заедно с ваксината срещу грип между 31 август и 6 ноември 2022 г.

 

Първоначалният анализ не откри статистически значимо увеличение на инсултите при самите ваксини срещу COVID-19. Когато федерални изследователи разбиха данните по възраст, те откриха повишен риск от инсулт сред тези на 85 или повече години, които са получили ваксината срещу COVID-19 на Pfizer, и при тези на възраст от 65 до 74, които са получили ваксината на Moderna.

 

Връзката беше най-последователна, когато двувалентната ваксина срещу COVID-19 беше приложена едновременно с ваксина срещу грип с висока доза или такава, съдържаща адювант, който е химикал, добавен за предизвикване на по-силен имунен отговор.

 

Хората, които са получили ваксини срещу COVID-19 и срещу грип, са имали 20% увеличение на риска от исхемичен инсулт с двувалентната ваксина на Pfizer и увеличение с 35% на риска от преходен исхемичен инсулт след двувалентната ваксина на Moderna.

 

Двувалентните инжекции бяха заменени през септември с нови формулировки.

 

Учените също така са проучили връзката между противогрипната ваксина и инсулт при близо седем милиона участници в Medicare, които са получили висока доза или адювантна ваксина срещу грип. Те откриха, че има малко, но статистически значимо увеличение от около девет процента на риска от инсулт след получаване само на противогрипна ваксина.

 

Ваксините също са свързани с гърчове при малки деца

Друг анализ на FDA разкри, че има леко увеличение на честотата на гърчове след ваксинации срещу COVID-19 при деца на възраст от две до пет години.

 

Въпреки че документите бяха публикувани онлайн миналия октомври, те все още не са проверени за публикуване в научно списание. Експерти по безопасност на ваксините коментираха, че проучванията са добре направени.

 

Според експерти нито едно от проучванията не е окончателно и дори тези връзки да бъдат потвърдени, увеличенията са незначителни и ползите от ваксинацията все още надвишават рисковете, особено сред възрастните хора. Те добавиха, че както грипът, така и COVID-19 също повишават риска от инсулт.

 

В изявление говорителката на FDA Чери Дювал-Джоунс каза, че "прави тази информация известна в момента чрез публикуване на този документ за прозрачност".

 

И двете проучвания се основават на данни от наблюдения, които не са достатъчни за идентифициране на причината и следствието. FDA има планове да проучи появата на гърчове при деца след ваксинация „като използва по-здрав дизайн“, добави Дювал-Джоунс.

 

Даниел Салмон, директор на Института за безопасност на ваксините към Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health , каза, че констатациите показват, че самата ваксина срещу грип с високи дози може да стои зад увеличаването на инсултите, наблюдавани в проучването.

 

Федералните изследователи също така изчислиха отделна мярка, наречена приписваем риск, което представлява увеличението на риска, което може да се припише на експозицията. Освен при хора на 85 или повече години, приписващият риск е приблизително три допълнителни случая на инсулт на всеки 100 000 души, които са получили ваксина срещу COVID-19.

 

Салмон каза, че числата са твърде малки, за да оправдаят тревога, особено след като самите заболявания също носят риск от инсулт. (Свързани:  Данните на VAERS показват, че смъртните случаи от ваксина срещу COVID НАДМИШАТ тези, причинени от други ваксини .)

 

Експертите също така настояха, че не са изненадани или загрижени от констатациите относно гърчовете сред ваксинирани деца. Експерти казаха, че децата са изложени на много по-малък риск от COVID-19, отколкото по-възрастните, така че много родители са избрали да не ги ваксинират. Ниските числа правят проучването на потенциалните рискове предизвикателство, добавиха те.

 

Прочетете още статии за опасностите от ваксините срещу COVID-19 във VaccineDamage.news .

 

Гледайте видеоклипа по-долу, за да научите как ваксините срещу COVID-19 са свързани с по-висок риск от заразяване с коронавирус .

 

 

 

 

Това видео е от  канала GalacticStorm на Brighteon.com .



Тагове:   инсулти,   факсини,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13389074
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК