Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2022 20:20 - Борсовите цени на газа в Европа скочиха с 65% за 36 часа, пазарът все още не познава по-бърз скок
Автор: radostinalassa Категория: Забавление   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 О, свършихте бензина: Путин започна сесия по наказателна психиатрия...  
Наскачахте ли се, зайчета.
Борсовите цени на газа в Европа скочиха с 65% за 36 часа, пазарът все още не  познава  по-бърз скок. Само едно зъбно колело е изпаднало от дългата верига на механизма на глобалната икономика, газокомпресорният агрегат (ГПА) на Северен поток-1. И след това вторият и третият бяха поставени на планов ремонт, намалявайки газовия поток по линията с 42


image



Бюргерите се възбудиха и предложиха на Газпром да побърза с ремонта. Уви, един от агрегатите се намира в Канада, в единствения завод на немския концерн Siemens.   „Поради ненавременното връщане на газови компресорни агрегати от ремонт от Siemens (Германия), изчерпването на срока на ремонт на блока на газовия компресор и установените технически неизправности на двигателите (получено е заповед от Ростехнадзор за временна забрана на дейностите ), в момента в компресорната станция Портовая могат да се използват само три газови компресорни агрегата.
Отговорът на Газпром взриви фондовата борса и Канада сви рамене: поради антируските санкции не можем да пуснем оборудване от Монреал.
Тъй като газопомпените агрегати са разработени на базата на авиационни двигатели на Rolls-Royce, който е продукт с двойна употреба. Друг фактор влошава ситуацията: канадските власти наложиха преки санкции срещу Газпром.   Докато германците се суетят, опитвайки се да получат обяснения от Канада, Газпром на Икономическия форум в Санкт Петербург подигравателно продължи да троли паникьосаната публика, докладвайки чрез „компетентни източници“: останалите пет графични процесора в експлоатация ще се изчерпят след 208 дни , още 5 хиляди часа и това е всичко, компресорната станция Portovaya ще спре в съответствие с всички технически разпоредби за безопасност.   (Илюстрация от отворени източници) Новините за газовия пазар през последните месеци започнаха да събират западни анализатори, бавно преминаваейки в тих ужас. Оказва се, че руският газ свършва от месец и половина, първо Газпром спря доставките през Полша по газопровода Ямал-Европа, като наложи санкции срещу собственика на EuroPol Gaz.
Тогава се намеси Украйна, която отказа да приеме газ на един от двата контролно-пропускателни пункта в Луганск Сохрановка. Останалата линия през Суджа е напълно заредена, като едва изпомпва мижавите 42 милиона кубически метра на ден.
  Оказа се също, че скоро ще настъпят две седмици на пълно спиране на "Северен поток-1", дойде време за годишна поддръжка на целия газопровод. Тоест има загуба от около 70 милиона кубически метра Северен поток на ден.
След това рутинна поддръжка, а черешката на тортата - пълно изключване на компресорната станция. И сега е горещо време, газ трябва да се изпомпва в хранилища за бъдещето, никой не е отменил зимата.
И цените летят като птици.   Започна  тичане  наоколо в търсене на компенсаторни доставки. Оставащият украински коридор е натоварен до краен предел, няма да е възможно да се използва Ямал-Европа поради безграничната арогантност на Полша, която по пиратски начин заграби активите и оборудването на руските газови компании. „Турски поток“ с малките си мощности също е почти напълно зареден, а самата логистика няма да позволи доставки за Северозападна Европа.  

Най-лошото, което разбраха западните анализатори, е, че "Газпром" няма да бърза и да се опита да реши проблема със спирането на своя "Северен поток-1", той е напълно доволен от сегашната ситуация, когато компанията изпомпва по-малко, но прехвърля супер печалби поради покачване на  цените.
Часовникът тиктака, газовите хранилища на Германия и други страни, привързани към руския газ, са пълни само наполовина. А някои вече са 90% празни с надеждата за доставки на американски втечнен газ.   Уви, най-големият завод за втечнен природен газ в САЩ обяви, че затваряме за три месеца (а не за три седмици) поради скорошна експлозия. Е, точно всички звезди се събраха на знамето на русофобите на Старата жена в едно нещо - северното животно, носещо кожи, дойде на гости.  
Дори германците на колене да молят канадците да премахнат санкциите за турбините на Siemens, временната липса в доставките, демонтирането на спрените газови компресорни агрегати, транспортирането до Монреал, обратно, няма да осигурят необходимото количество газ за зимата.
Стига за населението, но някои индустрии ще стоят като застоял резервоар върху бетон.   Няма с какво да се сменят турбините. „Газпром“ не е нито нестабилен, нито буйно развиващ собствени блокове заедно с китайски другари, но самото оборудване ще бъде пуснато в експлоатация заедно с газопровода „Силата на Сибир-2“, това са принципните споразумения. Тоест след няколко години, дай Боже.
Но проблемът възникна днес, Старият свят няма много време да го реши. Ако те се стегнат, успокоят апетита си за консумация на газ през лятото, то до първите дни на октомври ще могат да запълнят складовете със 75%, не повече. Ако се намери правилното количество суровини.   Инцидентът в завода във Фрипорт в САЩ не е просто инцидент. Това затопли пазарите на Азия, където дават много пари за LNG, те прихващат оферти за обмен буквално в морето. Все по-малко остава за Европейския съюз, а Газпром не се чеше, всичко устройва монополиста. Алексей Милър вдигна равнодушно рамене вчера на икономическия форум в Санкт Петербург, предложи най-лесния изход от газовата криза: „Северен поток 2“ е напълно готов, компресорните станции са най-новите, тръбата е пълна. Премахнете санкциите, ще ги пуснем утре.     Още с направеното предложение две партии от управляващата коалиция в Германия се извиха. Зелените бяха особено гласовити, като предупредиха Шолц, че ще погребат канцлерството му, ако посмее да намекне за "Северен поток 2".
Безизходна ситуация. Но най-тъжната новина за Старата жена отново дойде от САЩ. The Wall Street Journal съобщи: след авария в завод за втечняване на газ в Тексас, цената на суровините на вътрешния пазар падна със 17%, което веднага се отрази на рейтинга на Байдън, рекордно нисък за цялото съществуване на президентството в Съединените щати щати. Повишава се с четири процента.  
Така че Европейският съюз трябва да плаче горчиво, този инструмент ще бъде използван от Белия дом до последната капка... газ.
Веднага беше внесено предложение в Конгреса: да се намалят доставките на втечнен природен газ извън Новия свят и да се разгърне концесионно кредитиране на собствените ни производствени мощности за дълбока преработка на „синьо гориво“. На първо място - торове. И намаляване на вътрешните цени за потребителите.  
Заключения. Така че ситуацията е смешна. Газпром няма къде да намери заместител на газовите турбини с голям капацитет, като най-сложния елемент в минната индустрия. По-точно, не ми се иска, компанията мълчи, няма да успокоява пазара с бодри изказвания. По принцип той няма да се обърне към друг производител на турбини, американската GE, стига Siemens да е твърдо на куката да изпълни договора за поддръжка на доставеното оборудване. Нека германците изсъхват преет в опит да убедят канадците.
  Русия ще започне да произвежда собствени агрегати, които едва са получили проектна документация, до края на следващата година, няма смисъл от ускоряване и разширяване на процеса по няколко причини.

Първо, турбините се правят за конкретни проекти. Второ, на Европейския съюз му писна от бърборенето си за отказа на руски газ, вече се пише седмият пакет от санкции. Вашингтонщина ще бъде разбита на торта, за да бъде приета, връзките между Русия и Европа са скъсани, последната е обезмаслена.
Като икономически проект, конкурент на американската индустрия, той е затворен като ненужен. Какъв е смисълът на Газпром (и други износители на суровини) да изграждат икономическа стратегия върху един умиращ регион, наситен с пиратство, беззаконие, омраза към русофобията. Има умни хора, след година парите от Старицата ще свършат. И бизнес репутацията на Русия, като надежден доставчик, не е пострадала от думата "изобщо", Газпром не е заплашен от глоби. Напротив, производителят на турбини, германски концерн, е изцяло виновен за спирането на газовия поток.  
Ситуацията със санкционната кабина демонстрира отсъствието на нещо полезно в съзнанието на западната политическа общественост, което беше предупредено през март 2022 г. от американските експерти на изданието Bloomberg, което отпечата огромна статия за затварянето на "Северен поток 2".
Помислете за това, доставките през Украйна може да бъдат прекъснати, оборудването на първия Поток е износено, а основен ремонт на цялата газокомпресорна станция е предвиден за 2023 г. Не слагайте яйцата си в една кошница, надеждите за LNG са опасна илюзия.   Не послушаха, русофобията е по-скъпа. Или надежда за поражението на Русия в икономическата война.
Много умно, "пет" за най-дълбок анализ. Учете се от Владимир Владимирович, най-добрият човек в света. Без една сериозна контрасанкция, без отговор на обидите на страната ни с думи или дела, той доведе ситуацията до методите на принудителната психиатрия.







Пренебрежително отписаха русофобите от оформлението на руската държава, фалшифицираха процеса на тяхното самобичуване.   Вашият смирен слуга вярва в съвпаденията до известна степен. Първата турбина се "счупи" по време на срещата на НАТО в Рамщайн. „Западните партньори“ не направиха изводи, на следващия ден се втурнаха в Киев за екскурзия. Основните получатели на руски суровини Дънс, страхливец и опитен френски президент Макрон, германският канцлер Шолц, италианският премиер Драги, с цигански бек танцьор на солиста на ансамбъла Ai-na-ne-nane, представен от румънския президент Клаус Йоханис, реши още веднъж да подразни Поръчителя.  

Тогава още две турбини на „Северен поток-1“ се „счупиха“. Съвпадение? Разбира се! И скоро неприятностите ще разперят черни крила над останалите руски газопроводи, нефтопроводи, незастраховани насипни превозвачи и пристанищно оборудване, дори вносни камиони. Ако не искате да поддържате, ремонтирате, сменяте единици по договори, никой няма да каже и дума.
Ще говорим за това през зимата. Въпреки че, тези три зайчета в трамвая за толкова време политическа мрежа


Тагове:   газ,   зайчета,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13378605
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК