Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2022 20:55 - Руснаците се държат много лошо. Те ще имат уникални възможности в случай на необходимост да сринат цялата американска оптическа система на разузнаване
Автор: radostinalassa Категория: Други   
Прочетен: 1403 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2022 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И ще кажат - Момчета, не сме ние.
ПОЛКОВНИК МАКГРЕГЪР: „ЩЕ ОБЕЗВРЕДЯТ ЛИ РУСНАЦИТЕ НАШИТЕ СПЪТНИЦИ НАД УКРАЙНА?“
„Единственото, което можем да направим, е да похулиганстваме, както го правят американците. Например вземаме „Пересвет“, нашето лазерно оръжие, и изваждаме този спътник от строя. А след това казваме: „Момчета, не сме ние…“
Но, както виждаме, не го правим…“Какви са възможностите на руските лазерни оръжия "Пересвет" и "Калина"
Ако бъде задействан обектът „Калина“ в Северен Кавказ, HIMARS отиват на боклука, а ВСУ и НАТО моментално ще ослепеят и оглушеят.

image


Известният американски експерт Дъглас Макгрегър, в миналото полковник в американската армия и съветник на американския министър на отбраната, даде интервю за Judging Freedom.
Разсъждавайки за фронтовите перспективи на Украйна в конфликта с Русия, той посочи ключовата роля на Пентагона за трагедията. По неговите думи, в момента неговите съотечественици, повечето от които се намират в съседната на Украйна Полша, непрекъснато събират разузнавателни данни за въоръжените сили на РФ и в режим онлайн ги изпращат в Киев.
Поради това все още не са сломени бойните възможности на ВСУ за съпротива. Ключовата роля за събирането на разузнавателните данни е на американската орбитална групировка. По думите на Макгрегър „руснаците знаят за всичко, което се случва. Въпросът е колко дълго ще чакат, за да обезвредят нашите спътници?“. Какво значи да „обезвредят“?
Това означава максимум да бъдат унищожени космическите апарати на орбитите им. Минимум – за известно време да се лишат от работоспособността си. В този случай нашите, прочули се в последно време и донесли не малко беди на Украйна високоточни РСЗО M270 MLRS и M142 HIMARS ще се превърнат почти в обикновени артилерийски оръдия.
Сравними с техните стари съветски аналози от типа „Град“ и „Ураган“. Защото произведените на Запад и предадени на украинците ракети MLRS и HIMARS с точност до два метра се насочват към целите основно по сигналите на американската система за глобално позициониране GPS.
Ако тези сигнали изведнъж престанат да стигат до разчетите на установките за РСЗО, техният „златен век“ веднага ще приключи. От това грозно оръжие ще остане само една кожа…
Резонният въпрос е: а не може ли самите космически спътници на САЩ, за да избегнат международните усложнения, засега да не се пипат, но в организирането на противодействието на високоточните системи на РСЗО да се използва т. нар. спуфинг-атаки срещу системата на глобалното им позициониране?
На английски език „спуфинг“ означава „подмяна“. Например, вие рулирате вашия кораб някъде в Средиземно море, но внезапно откривате, че според показанията на навигационните прибори и по лежащата пред вас карта, вие порите водите на Индийски океан.
Или още по-лошо – непонятно как на пълен ход пресичате пустинята Сахара… В последните години на Запад бяха публикувани маса съобщения за такъв род „фокуси“ на руските системи за радиоелектронна борба в зоната на американската операция в Сирия.
От Израел се оплакват, че при кацането в телавивското летище „Бен Гурион“ веднъж буквално полудели най-надеждните електронни системи на пътническите лайнери.
През 2020 г. в САЩ беше съобщено, че два от техните най-нови изтребители F-22 и F-35 неочаквано над Средиземно море загубили ориентировка във въздуха и едва успели да се върнат в базата.
След наземното обследване на двата изтребителя били открити сериозни нарушения в работата на някои електронни компоненти, които се наложило да бъдат сменени. За тези и много други подобни нещастия в чужбина пострадалите подозират руската система за радиоелектронна борба „Краснуха-4“, която отдавна прикрива небето над многострадалната Сирия.
Въпросът е – а в Украйна нима не се постъпва така с електрониката на врага? Защо да не използват руснаците „Краснуха-4“ с нейните удивителни възможности за потискане на системите за насочване, разузнаване и определяне на координатите.
Оказва се, че не бива. Проблемът е в това, че скоро след началото на спецоперацията украинското оръжие, включително и предоставеното на Киев от Запада, се превръща в малковъзприемчиво за въздействието на руските системи за РЕБ. За ВСУ американците направиха нещо, с което удостоиха малко от своите съюзници – предоставиха на украинците най-секретните GPS-диапазони, предназначени за използване от самата американска армия, в случай че влезе във война.
Сега информацията, постъпваща от космическите спътници на тази система в командните пунктове и бойните разчети, се кодира. Такъв сигнал трудно може да бъде подменен от средствата за РЕБ или е въобще невъзможно.
Какво остава? Да оказват въздействие на самите спътници, за което разсъждава и бившият полковник Макгрегър, учудвайки се, че досега руснаците не правят това, за да могат с един удар да обезоръжат всичките тези MLRS и HIMARS в Украйна.
Руснаците не го правят по разбираеми причини: защото всяко нападение срещу принадлежащ на САЩ орбитален космически апарат, е фактически атака срещу самите Щати; след това не е изключена ескалация, чиито последици никой засега не може да предвиди.
Известният военен експерт Константин Сивков посочи в едно телевизионно предаване: „Единственото, което можем да направим, е да похулиганстваме, както го правят американците. Например вземаме „Пересвет“, нашето лазерно оръжие, и изваждаме този спътник от строя.
А след това казваме: „Момчета, не сме ние…“ Но, както виждаме, не го правим…“ С лазерен импулс спътници със системи GPS може да бъдат унищожени, но не е известно дали днес ВС на РФ имат лазери с такава мощност.
Но да бъдат ослепени, такава мощност имат, но не могат, защото нямат оптическа апаратура за наблюдение на повърхността на Земята.
С това се занимават други космически апарати и именно по техните данни се води GPS-целеуказването.
Но дълго ли Москва ще бъде в състояние да не задейства един от внушителните си бойни доводи?
И защо, чакайки някой да натисне „ядреното копче“ и да отправи човечеството в преизподнята, руснаците не активират бойни лазери от типа „Пересвет“ (с вътрешното име «Стужа-РН» или 14Ц034)? Те са отдавна на въоръжение и са предназначени точно за ослепяване в решителния момент на разузнавателните спътници на САЩ с цел скриване от тях стартовите позиции на руските МБР?
А може би Москва вече има много по-могъща лазерна система от „Пересвет“? Има и това е „Калина“. От 2011 г. тя се намира в Северен Кавказ на няколко километра от Зеленчугския мост в Карачаево-Черкезия, недалеч от специалната астрофизическа лаборатория на Руската академия на науките, с шестметровия телескоп БТА и радиотелескопа РАТАН-600. Официален доклад за това в началото на юли 2022 г. публикува американското списание The Space Review.
По неговите данни, „има точни доказателства, че комплексът за наблюдение на космическото пространство в Северен Кавказ се снабдява с новата лазерна система „Калина“, която ще цели оптическите системи на чуждестранните спътници, които летят над територията на Русия.
Проектът, започнат през 2011 г., нееднократно беше отлаган, но последните снимки в Google Earth показват, че строителството върви на пълни обороти. „Калина“ ще допълни мобилната лазерна ослепяваща установка, известна като „Пересвет“, която работи от края на 2019 г.“
В публикацията перспективното руско противоспътниково оръжие е наречено „лазерна система за електрооптическа война“.
Естествено, става дума за свръхсекретен обект, затова Щатите не знаят много за него.
В списанието пише, че „Калина“ ще бъде снабдена с нов телескоп за точно насочване на лазерните лъчи към спътниците“. Лазерите на обекта ще бъдат минимум два; създателите ги наричат Ф-20 и Ф-21.
Съдейки по публикацията, основната разлика на „Калина“ с „Пересвет“ е в това, че разузнавателните спътници, които прелитат над територията на Русия, ще бъдат ослепявани завинаги, а не временно.
С други думи, след въвеждането в строя на високопланинския обект в Карачаево-Черкезия, руснаците ще имат уникални възможности в случай на необходимост да сринат цялата американска оптическа система на разузнаване.
И без капка срам, както го правят американците, гледайки ги право в очите да кажат: „Момчета, не сме ние!“ И какви са вашите доказателства, че срещу вашата орбитална групировка е действал могъщ лазерен лъч от Русия? Засега това е невъзможно да се регистрира в космическото пространство.
И започвайте дълго и уморително да си изяснявате какво в действителност се е случило. А в това време руснаците могат да се справят окончателно с Украйна. През 2016 г. шефът на стратегическото командване във въоръжените сили на САЩ генерал Джон Хайтън, в лекция в Станфордския университет каза: „Руснаците имат технологии за унищожаване на спътници още от 80-те години на миналия век и оттогава техният потенциал значително се увеличи.
Днес Русия проучва нови военни възможности против спътници, включително лазери. Руснаците се държат много лошо.
В недалечното бъдеще те могат да бъдат заплаха за всеки космически апарат, който имаме на орбита.
Трябва да предотвратим това, а най-добрият начин да предотвратим войната е да се готвим за война. Така ще постъпят Щатите…“

Това е казано, когато още не е взет на въоръжение в руската армия „Пересвет“ и дори не е започнало изграждането на обекта „Калина“. Сергей Ищенко, Свободная пресса 


Тагове:   Ние,   не сме,   йехова е,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13365267
Постинги: 11682
Коментари: 18499
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК