Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2021 13:59 - АРКАИМ - ДРЕВНИЯТ ГРАД НА АРИЙЦИТЕ
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1077 Коментари: 9 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image  

Построен съобразно златното сечение в архитектурата 

и техния сакрален знак - свастиката 

.

imageВъзстановка на древния Аркаим (1900-1600 г.пр.Хр., по данни на радиовъглеродния анализ)

.

imagepĸaим ce нaмиpa нa юг oт Уpaл и хopaтa, ĸoитo ca гo пocтpoили, ca били cвъpзaни c apийските плeмeнa, ĸoитo се настаняват тук след едно от преселенията си от Северна Индия, Иpaн и Балх-ара. На обширна територия тук на 20 юни 1987 година бе открито първото от 20-те подобни по архитектура селища, наречени "Страна на градовете".

Теорията за арийската принадлежност на жителите на Аркаим и в по-общ план - андроновската културно-историческа общност [10]), съществува отдавна и в момента се счита за най-широко разпространена и правдоподобна [11]. Тя косвено се потвърждава от генетичния анализ, който разкри разпространението сред тях на хаплогрупата R1a1, характерна за  праиндоевропейците, които те пренесоха със себе си в Индия и други страни на Азия. (От ru.wikipedia в раздела Обща характеристика)

Тук се намира единственият прототип на пещта-чудо, чрез която може да се поддържа температура 1200 градуса, която е достатъчна да стопи злато, бронз и дори медна руда. 

.

Било е предвидено там да се създаде голямо водохранилище. Но на космически снимки в степите били забелязани странни кръгове. На 20 юни 1987 година бил изследван един кръг и е открита археологическата сензация от ХХ век в Челябинска област, близо до планината Аркаим.

Археолозите дават следното описание: „В този древен град Аркаим са съхранени два пръстена укрепления, два жилищни кръга и квадратен площад. Външната стена е започвала от дъното на ров с дълбочина 1,5-2,5 метра, имала е ширината 4 метра, изработена от дървени стойки с размер 3Ч4 м, запълнени с земя и добавяне на вар. Вътрешната стена е с дебелина 3.5 метра, по-малко е масивна от външната, но я превишавала по височина.“ 

Източникът k-istine.ru допълва: "Аркаим се състои от 60 обширни къщи, симетрично разположени. Всяка от тях има ковашка работилница, мазе-хранилище и жилищни помещения с кладенец и канализация. Четирите улици също имат канализация и водосборни кладенци, покрита са с дървена настилка. Входовете на града имат сложно строителство, включително фалшиви проходи и лабиринти тунели, за да са преграда срещу враговете. Стените на крепостта са били широки и са служили и като горни улици за пешеходци и за колесници".

.

imageКолесница от Аркаим

.

Нашето пътешествие започна от ранната новокаменна епоха (Neolithikum) около 6200-5500 пр.н.е. с колесница от древната Култура Караново - край Нова Загора и след като обиколихме Шумер, Северна Индия, Иран и Бактрия и ще продължиме с колесницата на Аркаим от 1600-1900 г.пр.Хр. към Дунавска България

.

imageВъзстановка на колесница от Култура Караново. Изт. ДДА

.

Архитектурата на Аркаим е удивителна

Градът е построен като сложен комплекс, напомнящ Мандала – квадрат, вписан в спирала. В древните текстове тя символизира духа и Вселената, квадрата – Земята и материалния свят. При Аркаим е създадена малка Вселена. Строго е ориентиран по координатите на света с такава точност, която в древния свят имат само пирамидите в Египет.
Аркаим е бил много красив – с високи кули, горящи огньове и външни стени, облицовани с цветни тухлички. Да си примним, че Четирите входа образуват фигурата на свастика, показваща естествения ред във Вселената.

.

„Страна на градовете“

imageъв втората половина на ХХ век в научните кръгове се засили интересът към ролята и къде са живели арийците, които в древни времена са обединявали европейците и народите на Индия, Персия и Бактрия. И ето че бил открит Аркаим - едно от техните вековни обиталища.Тук има двадесет укрепени селища, които основателно са наречени „Страната на градовете“, които заемат територия на 350-400 км от север на юг и на 120-150 км от запад на изток.

Град Аркаим се оказва връстник на египетските пирамиди и Стоунхендж. 

През 1990-91 г. известният руски астроархеолог Константин Биструшкин установява, че това е астрономическа обсерватория на арийците. Според учения при измервания тук може да се фиксират 18 астрономически събития – 6, свързани със Слънцето, и 12 – с Луната. Любопитно е, че в Стоунхендж може да се фиксират 15 събития. Биструшкин с астро изчисления успява да открие връзка с прецесията на земната ос и стига до извода, че Аркаим е с 1000 години по-стар, отколкото смятат археолозите.

.

Силна аномална зона

Председателят на комисията на РАН по култура на Древна и Средновековна Русия проф. Валерий Чудинов в едно интервю казва следното: „Съществуват три места, които също трябва да носят названието Аркаим. Първото – са развалините; второто – където разкопките още не са завършени, а третото е забранено място. Установено е, че Аркаим е една от най-мощните аномални зони в света. Това е тайна, недаваща покой на учените". 

Има и друга тайна. Разкопките сочат, че в Аркаим не е имало битки с неприятели, нито случайни пожари или падания на метеорити. Жителите му са взели всичко ценно със себе си и са го подпалили. Защо? "Не е известна причината, поради която арийците са го напуснали и запалили" - ми отговориха на запитването. 

 

Тълкуванието на името Аркаим"Ар" е небе"ка" е суфикс за  принадлежност, "и" е връзката на това "малко" небе с "М" – мозъка, ума, на санскрит е तेजस. Думата Арии най-често се тълкува "деца на небето", а терминът ариец-аrуа आर्य е от санскрит и според Етимологичният речник има значение „благо-роден“, произлязъл от земята на блаженството. Повтарям двете понятия, за да изясня, че те потвърждават версията, че тук е бил един от научните и духовните центрове на арийците в Древния Свят.

.

ГЕНИАЛНАТА ПЕЩ НА АРИЙЦИТЕ

.

imageАрийската пещ на Аркаим

.

imageонструкцията на пещта е така съставена, че когато огнището и кладенеца са свързани с пет метрова тръба под земята, въздухът, който навлиза в ямковата колона (на илюстрацията по-горе), се охлажда с вода, намираща се в кладенеца, влиза в пещта със силна тяга, като увлича водата, разлага водорода и кислорода и така буйно разгаря огъня. Всичко гениално е просто! Извършените от учените експерименти показаха, че тази "пещ чудо" може да поддържа температура 1200-1500 градуса, която е достатъчна да стопи злато, бронз и дори медна руда. А нейният КПД (коефициент на полезното действие) не отстъпва на съвременните пещи. По този начин древните арийци в Аркаим въплъщават митологичната идея за водата, която поражда огън. Този процес на топлинна енергия отразява същността на системата "свободно движение на газове", без да се отделят в ковачницата вредни продукти от горенето.

Когато се попълни качулката на пещта с част от горещия въздух, той  изтласква студения тежък въздух и остава там, докато не отдаде топлината си. В резултат на това се получава система, която натрупва топлината на горещия въздух в ограничен обем. Движението на горещия въздух в качулката се дължи на природните сили  и не изисква външна енергия.

И руският учен Михаил Ломоносов още през ХVІІ век се е интересувал от този феномен. Посещава близките на Аркаим мини, където връзката "въздух, вода и огън" се прилагала, и нарича гениално изобретението на древните арии. Източник за пеща: Музей Аркаим pechnoi.ru.  30 Октября 2013 г.

.

Уникалната арийска пещ на Аркаим от 1600-1900 г.пр.Хр. (след посочените колесници) е друго много важно веществено доказателство за изследователите да считат, че Аркаим и селищата от „Страната на градовете“ са само междинна спирка на арийците-прабългари по дългия им път от тяхната прародина "Така наречената Варна". Там край бреговете на голямото Сладководно езеро преди 7800 години техните предци чрез тази уникална пещ са успели да претопят първото злато в света. А като си припомним азиатските и европейските страни, където дълго време са живели, ще установим, че във всяка от тях те са пресъздавали тази пещ-чудо, за да направят уникални златни, сребърни и бронзови художествени изделия, оръжия и занаятчийски инструменти. Източник за пещта: Музей Аркаим pechnoi.ru. 

.

Названието, че Аркаим е „Страната на градовете“, въведе изтъкнатият руски изследовател проф. Генадий Зданович. В ru.wikipedia е отразено неговото становище към тази важна историческа тема: "Той е убеден, че в образователната си дейност винаги се е придържал единствено към научни понятия и факти и затова е станал главен инициатор на създаването на целия комплекс от съвременни тези и митове за Аркаим. Автор е на идеята, че селището Аркаим е древен арийски интелектуален и духовен център". Ето и оригиналът на цитата: "Полагает, что в своей просветительской деятельности всегда исходил только из научных концепций и фактов, однако, в то же время, является основным инициатором создания всего комплекса современных мифов об Аркаиме и автором представлений о поселении Аркаим как о древнем арийском интелектуально-духовном центре".
Паметта на българите



Тагове:   град,   български,   аркаим,


Гласувай:
2



1. notfun - бързаамм.. ко, стана.пак..какво, откри ??
24.08.2021 15:02
Следи на Марс, от Арийски Болгари..
или, Първото Златно находищее..от 15 пр н е..)
цитирай
2. radostinalassa - Така е добре
24.08.2021 15:04
Българи значи бълг - арии. А ти да не помисли, че негрите, монголоидите или метисите са най - древните и умни хора? Това и днес си е така. Тук, у нас са най - умните хора.
цитирай
3. radostinalassa - Пак се обърка, така няма как да стане.
24.08.2021 16:13
15:40 - .., ти ,имаш ли Знаме на Покрива )
от: marana69 За постинг: АРКАИМ - ДРЕВНИЯТ ГРАД НА АРИЙЦИТЕ


..аз те закачам..за езотериката и комунизъма..щото..не е баш така..)
мисля, Всчики Хора, сме..Метиси..а Изследването на ДНКто е хЕрвейски маньовър
многоо ясно.те и от Майната, правят милиони $$$$$$$$...
честно, не вярвам на никакви Хаплогрупи..

много си доверчива, или..малко, са те лъгали, мила )
отивам, на кафенце аз..после ще пиша за Шамбалата @)
Любима Тема ми е..от 2 000г..
представи си..булю пенке, живо пиле да умре...
...колко, съм..щурава и аз..,смея сее, споко...тук..е едно Мъртвило...по Гоголь..
чаооо...



Хората са различни. Проследи реакцията на Манойлов за % синя кръв в хората. Нали си богата, наеми си лаборант. Но виждам, че науките ти са чужди. Колкото , толкова.
цитирай
4. dobrodan - Радостинке, пращам ти един линк.
24.08.2021 17:47
Да го научиш като Вова наш, иже си на Москове!

http://s155239215.onlinehome.us/turkic/41TurkicInEnglish/EnglishTurkicLexiconRu.htm

Като приключа с Ужас!!!! Сулейменов, ще захвана тоя материал.

От Чуденков и савецкие дураки отърване нямаш :):):).

Нищо, ще помагам да ти мине.
цитирай
5. radostinalassa - . dobrodan
24.08.2021 18:14
Значи клекна най - после пред Платон Лукашевич и мазния монголоид. По - добре късно, наистина.
Напр. виж как изглеждат Джон Ленън и майка му .
цитирай
6. radostinalassa - Не се уча от по - прости от мене.
24.08.2021 18:15
В това няма смисъл. А за тебе няма надежда при тоя субстрат.
цитирай
7. dobrodan - Ти, така както правиш смайващи умозаключения, разбра ли
24.08.2021 18:22
въобще нещо от което ти пратих?
Какъв Лукашевич те гони :):):) и какви мазни монголоиди?

Сулейменов е намерил такива работи, че даже и на мен ми призля малко.
Един казах пише историята на русите в Киев и околията :):):).

Слъйвянските кнйъзе.......са шляпали тюркич за майчин език, Радост наша:):):).
Изчакай да пусна АзИЯ, можеш да почнеш с кръстенето отсега :):):).
цитирай
8. radostinalassa - Гони те склероза....
24.08.2021 18:37
минавай на диета. Кажи сега, ако жена ти е бременна и живее в дълбока пешера или бункер защо ще абортира?
Точно в Киев е имало чума и жълтите са го заобиколили, защото си имат достатъчно въшки за храна, и са стигнали Британия.Нали така? Или ти не беше там?
Ти напикаваше ли се ?
цитирай
9. radostinalassa - Давай го на жена си , профи
24.08.2021 19:04
Не си ми на нивото, тюркофилчо. Такива ги лови Ковида. По два параграфа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13358758
Постинги: 11681
Коментари: 18497
Гласове: 6698
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК