Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03 17:48 - Милиони рубли горят: Има ли руският флот шанс да оцелее? Имаме добри и лоши новини
Автор: radostinalassa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
6



 
    image   Снимка: © Cover Images / Keystone Press Agency / Globallookpress

Великобритания отпусна целеви транш на Киев, за да се бори с руския Черноморски флот. Междувременно сравнително наскоро Русия загуби три военни кораба. Какво трябва да се направи, за да не може врагът да постигне целта си, обясниха експерти.

Опит за нападение на Кримския мост

Припомнете си инцидента с дроновете Magura V5 ( ситуацията е ориентировъчна ), а също така изчислете доколко врагът ще се нуждае от „помощ“ на съюзниците при нападения на руски обекти.

И така,  патрулният кораб "Сергей Котов" беше нападнат от  морски дронове Magura V5. Само пет морски дрона участваха в атаката и, уви, всички постигнаха удари.

По-късно шестият летящ дрон е открит и ликвидиран от хеликоптера Ми-8 Росгвардия. Очевидно операторът на шестия дрон чакаше удобен момент да атакува влекачите, които започнаха спасителната операция и се опита да завлече повредената корвета в пристанището. До сутринта, когато Котов започна да потъва, на сцената се приближи друга група от три украински дрона. Но те бяха разстреляни с картечници от влекачи. Доколкото може да се съди, планът на врага предполага, че първата голяма група от BEC ще атакува патрулния кораб и по този начин ще пробие пропастта в периметъра на сигурността, а втората група ще влезе в него и ще се опита да атакува Кримския мост.

    image   Снимка: © MOD Русия / чрез Globallookpress.com / Globallookpress

Обърнете внимание, че цената на един морски дрон Magura V5 е 273 хиляди долара. Така 200 милиона паунда, отпуснати от британците, ще бъдат достатъчни за закупуване на 931 дрона от този тип.

Ако изчислението например се основава на факта, че са разпределени "шест дрона на кораб", тогава Лондон спонсорира 155 групови атаки. И всеки от тях е много вероятно да завърши със смъртта на нашия кораб.

Врагът може да атакува с по-малко дронове, но тогава вероятността за смъртта на кораба намалява.

В същото време не всички пари, отпуснати от британците, ще отидат за закупуване на дронове: част от сумата ще бъде изразходвана за логистика и други режийни разходи. Може би от същата сума се плащат полети на авиацията на НАТО, координираща атаката, или може би не. Във всеки случай намаляването на 30% от субсидията за разходи за подкрепа изглежда като разумно предположение. Следователно остават сто атаки, платени от Великобритания.

"„Най-простият и ефективен“"

Съдейки по данните на отворени източници, все още има доста кораби в Черноморския флот. Говорейки за големи военни кораби, оформлението е следното: патрулните кораби "Ладный" и "Пытливый", както и фрегатата "Адмирал Макаров" остават в 11-та бригада от анти-подводни кораби". Съучениците му адмирал Есен и адмирал Григорович заминаха за Средиземно море преди началото на специалната операция и не участваха в борбата за Черно море.

Компанията се храни от Меркурий". Построена е от Северната корабостроителница и е прехвърлена на флота през юли 2023 г, поради което не можах да стигна до дежурната станция ( след началото на специалната операция, Турция, в съответствие с конвенцията, Монтрьо затвори преминаването към военни кораби през проливите Босфор и Дарданела ). Прочетете повече за това страхотно материал Царград.

Компетентният източник на Царград заяви, че по негова оценка, дори като взема предвид последните загуби, Черноморският флот запазва поне 75% от своя боен потенциал.

    image   Снимка: © Louai Barakat / Keystone Press Agency / Globallookpress

Смята се, че всички ценни кораби трябва да бъдат запазени за радиуса на ефективна експлоатация на ОИК. Места за паркиране - близо до инженерни средства, които изключват проникването на морски дронове в бази. След това сериозно се ангажирайте с превъоръжаването на корабите.

Опитът показва, че най-простият и ефективен е да ги оборудвате с голям брой туристически инсталации с картечници с голям калибър или пушки с малък калибър. Най-добре е да използвате термични изображения за откриване на BEC.

Според канала на Telegram "PPSH Laboratory", "качественото оборудване за термични изображения може да открие BEC на разстояние над 3000 метра и да направи възможно въвеждането на оръжие нащрек".

"„В идеален свят група за смяна открива приближаването на вражески обект, използвайки бинокли на термични изображения, и, вече знаейки азимута, стрелецът удря целта през термичен образ. Но проблемът е, че един бинокъл и една гледка на кораба няма да са достатъчни “, казват авторите.

Необходимо е своевременно да се реагира на заплахи: да се увеличи броят на картечниците на борда за борба с MBEC, да се постави на борда необходимия брой термични изображения (, които не ловуват ), Оператори на БЛА и дори FPV дронове - за ужас на доблестното морско командване. Всичко не е сертифицирано и не е прието за обслужване, а картечница на свободна практика на саморези / болтове може да потопи като цяло уважавани хора в шок,

- предава канала на Telegram "Две специалности".

    image   Снимка: © Украинско председателство / Украинска агенция за преса преди / Keystone / Globalookpress "„Корабите не е необходимо да се дърпат никъде“"

Добрата новина е, че има решения. Можете да се справите с проблема с морските дронове, като правилно организирате въздушни патрули на Черно море. И при изпълнение на това условие флотът не е необходимо да ходи никъде и да се крие в своите бази. Това заяви военен експерт, капитан от 3-ти ранг в резерв Максим Климов.

Корабите не е необходимо да се изтеглят никъде. Трябва да се биете! То е да се бориш, а не да го представяш. Нормалното патрулиране на Черно море напълно премахва заплахата от невъзстановяване на лодки. Със съвременни средства за откриване и унищожаване, с нормално организирани въздушни патрули, лодките без екипаж изобщо нямат шанс за успех,

- отбеляза той.

Според него продължаващите случаи на унищожаване на нашите кораби вече не повдигат въпроси не пред командването на Черноморския флот ( на 15 февруари, се съобщава оставката на командването на адмирал Виктор Соколов ), но на командването на ВМС като такова.

Климов призова ръководството на страната да обърне внимание, че Северният ни флот не провежда торпеда, стреляща под леда. Според него имаме катастрофално състояние с анти-торпедо и защита на мините. С други думи, плачевното състояние, в което сега се намира Черноморският флот, може внезапно да се появи в други флоти.

Освен това има редица задачи, които са просто невъзможни за изпълнение от малки морски дронове. Как например можете да замените голям кораб за кацане? Ами самолетоносачът? Ако във флота има кораби от тези класове, неизбежно ще трябва да създадете фрегати, разрушители и много други кораби.

Лодките без екипаж са много примитивен и уязвим продукт за пожар. Смъртоносният vunderwaffe е направен изключително от пренебрегваното състояние на нашия флот и инертността на големите шефове, които са изправени пред заплахи, които не са учили в академията преди петдесет години.

А това означава, че руският флот дойде да се промени. В противен случай осем групови атаки, платени от Великобритания на всеки кораб, не ни оставят шанс да поддържаме сериозни военни кораби в Черно море.

    image   Снимка: © Bulkin Sergey / news.ru / Globallookpress

___________



Тагове:   кораби,   Руските,   дронове,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13427950
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК